Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νίκος Κατσουγκράκης: Με γνώμονα την ενότητα…

Published

on

Τη συνεργασία του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ Αχαίας για τη διαμόρφωση και ισχυροποίηση της πολιτικής ατζέντας του νομού, την απόδοση τιμής σε ιστορικά στελέχη της παράταξης, αλλά και την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων για την τοπική κομματική οργάνωση θέτει μεταξύ άλλων ως στόχους ο Νίκος Κατσουγκράκης, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Κατσουγκράκης, μιλάει στη «Γ», εκφράζει τους λόγους για τους οποίους έθεσε υποψηφιότητα και στέλνει μήνυμα ενότητας και συμμετοχής…

Μέσω της υποψηφιότητάς σας για την προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να εκφράσετε;

Η απόφασή μου να συμμετάσχω στις εσωκομματικές εκλογές, έχει αφετηρία την πίστη μου στις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και τον σεβασμό στα μέλη της. Υπηρετώ χρόνια την παράταξη με γνώμονα την ενότητα και με αυτή τη λογική πορεύομαι και σε αυτή τη διαδικασία. Το όραμά μου για την τοπική κομματική οργάνωση, είναι να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις αρχές και αξίες της Νέας Δημοκρατίας με τον σύγχρονο πολιτικό λόγο και καινοτόμες πρακτικές. Το Κόμμα οφείλει να αποτελεί θεματοφύλακα της παράδοσης και συνάμα οδηγό προς το μέλλον. Ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, αλλά και ως νέος άνθρωπος θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να επικοινωνήσουμε στον περήφανο ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας αυτές τις προτεραιότητες και να τις μετατρέψουμε σε «Καλές Πρακτικές» για την λειτουργία της ΔΕΕΠ Αχαΐας.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην τοπική οργάνωση της ΝΔ εφόσον εκλεγείτε; Ποιες αλλαγές θα γίνουν, ποιες δράσεις που δεν έγιναν, θα θέλατε να γίνουν;

H τοπική κομματική οργάνωση πρέπει να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και συνεργασία με τους βουλευτές, πολιτευτές και λοιπά κομματικά στελέχη και να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ώστε μέσα από την σύνθεση απόψεων να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ΔΕΕΠ, η οποία θα είναι παρεμβατική & διεκδικητική. Γι’ αυτό το λόγο και θα επιδιώξω με θεσμικές κινήσεις, σε κλίμα σύνθεσης και συνεργασίας, τη δημιουργία άτυπου οργάνου (βουλευτές, πολιτευτές, Πρόεδρος ΔΕΕΠ) που θα σφραγίζει και θα ισχυροποιεί την πολιτική ατζέντα του νομού και παράλληλα θα μεταφέρει παντού τα μηνύματα της βάσης.
Αυτονόητα, θα εργαστούμε σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης με όλους τους συναγωνιστές μας. Στο προσκλητήριο της επόμενης ημέρα δεν περισσεύει κανείς και, θεσμικά η πρώτη συνεργασία που οφείλω να επιδιώξω, θα είναι με τον συνυποψήφιό μου, τον Αντώνη Κουνάβη.

Παράλληλα, είναι χρέος μας να αξιοποιήσουμε την εμπειρία ιστορικών στελεχών της Παράταξης. Οι υπουργοί μας Ανδρέας Ζαΐμης, Βασίλης Μπεκίρης, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος – τους αναφέρω με σειρά παλαιότητας – έχουν διαγράψει μακρά & λαμπρή πολιτική διαδρομή και όλοι έχουμε να κερδίσουμε από την συμβουλή τους. Το ελάχιστο που τους οφείλουμε είναι μια εκδήλωση τιμής στην οποία θα αναδειχθεί η προσφορά ενός εκάστου.

Υπάρχουν όμως και οι αγωνιστές της Φιλελεύθερης Παράταξης, οι παλαιοί ΟΝΝΕΔίτες, ΔΑΠίτες και ΜΑΚΙτες, για την συνεισφορά των οποίων μπορούν να γεμίσουν τόμοι ολόκληροι από βιβλία. Ε, αυτό ακριβώς θέλω να δημιουργήσουμε: ένα ψηφιακό αρχείο και μια έντυπη έκδοση για να διασωθούν τα έργα και οι ημέρες τους. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Τελειώνοντας και πέρα από την επιμέρους στοχοθεσία, θα ήθελα να αναφερθώ στο προσωπικό όραμά μου για την Τοπική Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν είναι άλλο από την δημιουργία ιδιόκτητων σύγχρονων γραφείων, τα οποία θα αποτελούν την μόνιμη έδρα και στέγη κάθε Νεοδημοκράτη και θα προσδώσουν άλλη δυναμική στην κομματική οργάνωση στο Νομό Αχαΐας.

Καταγράφεται μία μεγάλη, πρωτόγνωρη, προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες. Είναι αποτέλεσμα μόνο του ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων ή υποδηλώνει και μία ενίσχυση του «ρεύματος» της ΝΔ στη περιοχή;

Η διάθεση για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας είναι πραγματικά συγκινητική, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας ανανέωσαν την κάρτα μέλους ή καταχωρίστηκαν για πρώτη φορά στα μητρώα της Φιλελεύθερης Παράταξης. Εκτιμώ ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ προσώπων είναι ήσσονος σημασίας για τον μέσο Νεοδημοκράτη. Η εντυπωσιακή αύξηση στις εγγραφές & ανανεώσεις μελών μεταφράζεται πρωτίστως σε επιδοκιμασία της Πολιτικής της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και μας γεμίζει ευθύνη για την λειτουργία της ΔΕΕΠ την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει βεβαίως να τονίσω ότι η εκλογική διαδικασία δεν αφορά μόνο στην ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων, αλλά και την επιλογή συνέδρων που θα συμμετέχουν στα δύο επόμενα τακτικά Συνέδρια της Νέα Δημοκρατίας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στην τοπική βάση της ΝΔ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές;

Συμμετοχή. Μαζική συμμετοχή για να ακουστεί δυνατά η φωνή των Νεοδημοκρατών της Αχαΐας. Και εφόσον με τιμήσουν με την ψήφο τους και με αναδείξουν επόμενο Πρόεδρο στη Νέα ∆ιοικούσα Εκλογική Επιτροπή, δεσμεύομαι ότι όλοι μαζί θα συνθέσουμε την επόμενη ημέρα μία δυναμική ομάδα που θα υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, θα ανανεώσει την ΔΕΕΠ Αχαΐας και θα αγωνιστεί για τη νίκη της Φιλελεύθερης Παράταξης στις μελλοντικές εκλογές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement