Connect with us

Παναχαϊκή

«Χαστούκι» με το… καλημέρα! (Ολο το ρεπορτάζ απο την σημερινή έκδοση της “Γ”)

Published

on

Η Παναχαϊκή έχασε 3-1 από τον Αχέροντα στο Καναλάκι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

TOY ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 Όταν είσαι μεγάλη ομάδα και λέγεσαι Παναχαϊκή και έχεις την ιστορία, που έχεις -αγωνιζόμενη ύστερα από χρόνια στην Γ΄ Εθνική κατηγορία- και καυχιέσαι στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας, ότι μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα, είναι κρίμα να χάνεις και μάλιστα 3-1 από ομάδες του… τύπου Αχέροντα Καναλακίου, ακόμη κι αν αυτές διεκδικούν ό,τι κι εσύ, δηλαδή την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

Το χαστούκι που δέχτηκε χθες η Παναχαϊκή στο Καναλάκι είναι πράγματι δυνατό και θα πρέπει από σήμερα κιόλας να ταρακουνήσει, παίκτες και τεχνική ηγεσία, διότι με αυτή την εμφάνιση, κόντρα στον Αχέροντα δεν μπορείς να λες ότι πας για πρωτάθλημα, αλλά ενδεχομένως να… κινδυνεύσεις κιόλας.

ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ

Χθες η άμυνα της κοκκινόμαυρης ομάδας ήταν για «γέλια και για κλάματα» και θα μπορούσε με τις ευκαιρίες, που έκαναν οι γηπεδούχοι, εάν όλες μετρούσαν, το σκορ να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η Παναχαϊκή ήταν κομμένη στα δύο, χωρίς να έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Οι ποδοσφαιριστές, δεν είχαν ηρεμία, δεν έβγαζαν μια κάθετη πάσα στον χώρο της επίθεσης και ο μόνος που διακρίθηκε ήταν ο Τεγούσης, ενώ από την αριστερή πλευρά την οποία είχε υπό την επιτήρησή του ο Στασινόπουλος «έμπαζε», οι παίκτες του Αχέροντα το είχαν πάρει χαμπάρι και πλαγιοκοπούσαν από εκεί. Κι όταν ο Σέρβος προπονητής, το πήρε γραμμή ήταν πλέον αργά. Από την άλλη, ο μοναδικός που έχασε μάχες μέσα στην αντίπαλη περιοχή ήταν ο νεαρός Αλεξόπουλος, ενώ ο Κυβελίδης γύριζε πίσω για να πάρει πάσες που θα έπρεπε να πάρει νωρίτερα…

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΑΛΩΝΙΖΑΝ (2-1) ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΧΩΡΑΦΙ

Τι κι αν η Παναχαϊκή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ως το φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στον Αχέροντα Καναλακίου; Πριν καλά, καλά καταλάβει τι γίνεται, οι γηπεδούχοι της είχε πάρει τον αέρα. Από τα πρώτα λεπτά, οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου του Καναλακίου έδειξαν τις προθέσεις τους, η κοκκινόμαυρη ομάδα, αν και προσπαθούσε να βρει αγωνιστικά τον ρυθμό της, συνεχώς έκανε λάθη στον χώρο της άμυνάς της κι αυτό φάνηκε κυρίως από την αριστερή, αυτή που βρισκόταν ο νεαρός Στασινόπουλος τα οποία και πλήρωσε, όταν ο Γεωργίου βρήκε χώρο, βρέθηκε σε θέση βολής και στο 15ο λεπτό άνοιξε το σκορ (1-0). Η Παναχαϊκή μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, δεν το κατάφερε, αγχώθηκε και λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα. Στη συνέχεια βρήκε τα πατήματά της και με τη συμπλήρωση μισής ώρας και κάτι παιχνιδιού, ευτύχησε να ισοφαρίσει (1-1) από την «άσπρη βούλα» (34ο λεπτό Χαντί), ύστερα από ανατροπή του Αλεξόπουλου από τον Τσούτση. Όμως ο Αχέρων Καναλακίου, της είχε πάρει μέτρα και από τη στιγμή που γνώριζε το γήπεδό του -χωράφι- αλώνιζε, κάνοντας ό,τι ήθελε. Έτσι πήρε πάλι κεφάλι στο σκορ στο 41ο λεπτό με τον Βέρμπη (2-1), ενώ λίγο έλειψε να έρθει κι ένα ακόμη, αλλά από την μια υπήρχε ο Αθανασόπουλος και από την άλλη το άουτ με ανάποδο ψαλίδι του σκόρερ στις καθυστερήσεις.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ (3-1)

Η Παναχαϊκή στην επανάληψη προσπάθησε να μπει δυνατά και να πάρει τα ηνία του αγώνα και εν μέρει το πέτυχε, καθώς έβαλε στην περιοχή τους γηπεδούχους, έκανε ευκαιρίες και μάλιστα κραυγαλέες (58,΄61΄Αλεξόπουλος, 63΄Παπαχρονόπουλος, 69΄Χαντί, 70΄ακυρωθέν γκολ του Κωνσταντινόπουλου), αλλά δυστυχώς οι παίκτες της δεν πανηγύρισαν. Ο Αχέροντας περίμενε υπομονετικά να κτυπήσει κι όταν τη βρήκε «γυμνή» στην άμυνα το έκανε και το 3-1 ήρθε στο 82΄ ύστερα από κεφαλιά του Θεοδωράκη και η… «ταφόπλακα» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας είχε «σφηνώσει» για τα καλά!

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Βαγγέλης Τζιάρας): Βλάχος, Κωνσταντίνου, Θεοδωράκης, Καππίας, Παπανίκου, Ζδράβος, Τσούτσης (66΄Κωσταμένας), Πότσης, Γεωργίου (72΄ Βασιλειάδης), Βέρμπης (72΄Ροβίνας), Κυριακής (58΄ Νταντίδης).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζέλικο Κάλαϊτζιτς): Αθανασόπουλος, Πολίτης (82΄Κατσής), Σμίλτος, Σελινιωτάκης, Στασινόπουλος (46΄Παπαχρονόπουλος), Τεγούσης, Κωνσταντακόπουλος, Αλεξόπουλος, Μπουρλάκης (82΄Στεργίδης), Χαντί, Κυβελίδης (62΄ Καρακλάγιτς).

 

 ΖΕΛΙΚΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΤΣ

Είχαμε τον έλεγχο, δυστυχώς ήρθε η ήττα

Ο Σέρβος τεχνικός Ζέλικο Κάλαϊτζιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Δυστυχώς ήρθε μια ήττα μετά από δέκα ματς που είχαμε δεχτεί μόλις ένα γκολ. Δεν είμαστε σίγουρα ικανοποιημένοι από το τελικό σκορ όμως είχαμε καλή εικόνα. Είχαμε τον έλεγχο και τα παιδιά έδειξαν θέληση, πάθος και πειθαρχία όμως ο αντίπαλός, μας βρήκε σε δύο-τρεις αντεπιθέσεις ευάλωτους και δεχτήκαμε τα γκολ. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες όμως έλειπε το γκολ. Φυσικά το τέρμα που ακυρώθηκε έκρινε και το αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε, είναι το πρώτο παιχνίδι και αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τον στόχο μας. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να είμαστε δυνατοί για την συνέχεια».

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΒΕΛΙΔΗΣ

«Βάζουμε τα κεφαλιά κάτω…»

Τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής στην συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο αρχηγός της Παναχαϊκής Λεωνίδας Κυβελίδης και μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στο Καναλάκι, ανέφερε: «Γνωρίζαμε πως ήταν δύσκολο παιχνίδι, παίξαμε σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, κακό γήπεδο, δεν αποτελεί όμως δικαιολογία για εμάς. Από τη μια αδικήσαμε τους εαυτούς μας από την άλλη όμως πρέπει όλοι να δούμε τι έφταιξε και να βελτιωθούμε τι έγινε σήμερα (σ.σ. χθες). Ίσως όμως αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) να είναι και για καλό. Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως «ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», από την αυριανή μέρα βάζουμε τα κεφαλιά κάτω και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει ώστε η ομάδα να βγει δυνατή».

Ροή ειδήσεων

Advertisement