Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Ακμή τον χειμώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Χειμώνας, η εποχή που αγαπάτε για πολλούς, διαφορετικούς λόγους: τον καθαρό αέρα, τα ζεστά ρούχα, τα Χριστούγεννα και πολλά ακόμη… Aν υπάρχει κάτι ωστόσο που δεν σας αρέσει τόσο είναι τα ξεσπάσματα της επιδερμίδας σας. Αυτή η μετάβαση στο κρύο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο δέρμα και μερικά από αυτά είναι η ξηροδερμία, η εποχική ακμή αλλά και η θαμπή, κουρασμένη όψη του προσώπου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχετε να αντιμετωπίσετε και την χειμωνιάτικη ακμή. Ιδού πώς να την προλάβετε και να την καταπολεμήσετε!

Ενυδάτωση: Μην αμελείτε ποτέ την ενυδατική κρέμα. Οι μειωμένες θερμοκρασίες αφήνουν το δέρμα στο μέγιστο ξηροδερμίας, καθιστώντας το εύκολα επιρρεπές σε ξεφλούδισμα και ακμή. Μην ξεχνάτε να παραμένετε ενυδατωμένες. Το νερό είναι απαραίτητο. Το 8 είναι ο μαγικός σας αριθμός, για το πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνετε μέσα στην ημέρα.

Καθημερινό αντηλιακό: Η περιποίηση που είναι απαραίτητη για κάθε μέρα, μήνα ή εποχή, το αντηλιακό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία του δέρματος κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Δεδομένου ότι οι ακτίνες UV περνούν ακόμα και με συννεφιά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην πρόληψη της εμφάνισης ακμή και την αποφυγή των σκουρόχρωμων αποχρώσεων των ουλών ακμής.

Πόροι καθαροί: Για να κρατήσετε μακριά την ακμή, φροντίζετε να πλένετε το δέρμα για να το καθαρίσετε από την υπερβολική λιπαρότητα, τη βρωμιά και τον ιδρώτα.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement