Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αντίο» στη «μάνα της Πάτρας»-Ανακαινίζεται η «Φωλιά του Παιδιού» που πλέον θα φέρει το όνομα της Παναγιώτας Λάζαρη

Published

on

Η Πάτρα αποχαιρέτησε χθες με τη δέουσα ευγνωμοσύνη την Παναγιώτα Λάζαρη, τη γυναίκα που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της, στην ανατροφή των παιδιών της πόλης, που δεν είχαν την τύχη να μεγαλώσουν στη θαλπωρή της οικογένειας.

Χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ρίο τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, η εξόδιος ακολουθία, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, εκτιμώντας το επί σειρά ετών έργο της, ήταν κοντά της ενισχύοντας τη δράση της αθόρυβα και συστηματικά μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου και τώρα προχωρά στην ανακαίνιση του κτιρίου της «Φωλιάς του Παιδιού», στο οποίο θα δώσει το όνομά της, τιμώντας το σπουδαίο της έργο.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΓΛΥΚΕΙΑ, ΜΑΝΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ»

Ο Μητροπολίτης μίλησε με συγκινητικά λόγια για την μακαριστή Παναγιώτα Λάζαρη, κάνοντας μάλιστα πρόταση στο Δήμο Πατρέων να δοθεί το όνομά της σ’ έναν από τους δρόμους της Πάτρας, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς της μεγάλης αυτής ευεργέτιδος της τοπικής κοινωνίας.
Αφού αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της, ανέφερε: «Σ΄αυτή τη γυναίκα, τον άγγελο της αγάπης και της στοργής για τόσα παιδιά, που βρήκαν το δρόμο της ζωής τους, υποκλινόμεθα και κατασπαζόμεθα το χέρι της με ευγνωμοσύνη για τις πολλές προς την Πάτρα και την κοινωνία μας ευεργεσίες της».

ΣΑΜΟΥΡΗ: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΟΡΦΗ

Επικήδειο εκφώνησαν η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου, Ελένη Γκανά, εκ μέρους του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Η κυρία Σαμούρη στον σύντομο αποχαιρετισμό της, αρχικά μετέφερε τη θλίψη και τα συλλυπητήρια του Δημάρχου Πατρέων, της Δημοτικής Αρχής και συνολικά του Δήμου και αμέσως μετά, μίλησε για την «μορφή και το έργο της Παναγιώτας Λάζαρη, που ξεπέρασε τα όρια του Δήμου Πατρέων και έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Η δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής της – είπε- ήταν ατέλειωτα. Εξέτινε την αγκαλιά της για να χωρέσει τα παιδιά που πέρασαν από αυτή, όμως πέρα από την αγάπη και την στοργή που προσέφερε στα παιδιά, τα βοήθησε να αναπτύξουν μια ανεξάρτητη και αυτάρκη προσωπικότητα, για να βρουν ακριβώς τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Ακόμη, επικήδειο εκφώνησαν ο πρώην βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος και κάποια από τα παιδιά της αείμνηστης Παναγιώτας Λάζαρη.

Ο κ. Νικολόπουλος, ανέφερε-μεταξύ άλλων-τα εξής:
«Κάτω από τις φτερούγες της, θα συνεχίσει να ζεσταίνει τις παγωμένες ανασαιμιές των ενδεών και εμπεριστάτων και το παράδειγμά της θα καταστεί ο φρυκτωρός του ίδιου του ουρανομήκους οράματός της. Που θα διδάσκει, θα παραδειγματίζει και θα παρακινεί όλους μας και τις επόμενες γενεές, να στοιχίζονται στην ευθεία του καθήκοντος.

Η Παναγιώτα Λάζαρη, παρά τις δυσκολίες, έγινε η μεγάλη αγκαλιά και η “οικογένεια” σε περισσότερα από διακόσια παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε, τα στήριξε, τα δίδαξε τις αρχές του ήθους, της ευπρέπειας

Η Πάτρα και η τοπική εκκλησία των Ορθοδόξων Χριστιανών που γνώρισαν και έζησαν τον αγώνα της Αγίας Μάνας, καθώς και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ως ελάχιστο φόρο τιμής πρέπει να αποδώσουν όλες τις τιμές που πρέπουν κι αποδίδονται στα πρόσωπα εκείνα, που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την κοινωνία μας και έδωσαν γλυκείς καρπούς».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement