Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Η «Συμβολαιογράφος»-Η μεγάλη θεατρική επιτυχία με την Υρώ Μανέ σήμερα και αύριο στο θέατρο «Πάνθεον»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 20 Οκτωβρίου 2010, ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι του ο εξαιρετικός μονόλογος «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου με την Υρώ Μανέ στην πιο συγκλονιστική ερμηνεία της καριέρας της. 11 χρόνια μετά, η τραγική κωμωδία που συγκίνησε, προβλημάτισε, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έρχεται στο Θέατρο Πάνθεον για δύο επετειακές παραστάσεις, σήμερα και αύριο.

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση που μάς ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

Η Ερασμία, μια γυναίκα χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη στο περίπτερό της και στο ασφυκτικό περιβάλλον μιας επαρχιακής πόλης γεμάτης ταμπού, στερεότυπα και προκαταλήψεις που δεν της επιτρέπουν να επιθυμήσει, να ερωτευτεί, εν τέλει να ζήσει.
Βαρύ είναι το παράπτωμά της να επιθυμήσει αυτό που δεν πρέπει. Ο πειρασμός είναι μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Είναι ο γαμπρός της. Ακούει στο όνομα Αργύρης, είναι κοντός αλλά προσοντούχος. Και η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο; Το κακό δεν αργεί να γίνει… Επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει η τιμωρία είναι άμεση και καταστροφική.
Και ο νοών νοείτω…
Στον ρόλο της Ερασμίας η Υρώ Μανέ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου – Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη
Φωτογραφία: Μαντώ Βασίλη
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 21.00, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 19.00.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 18€. Μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, άνω των 65). Προπώληση έως τις 3/12: Κανονικό 15€ & Μειωμένο 12€. Προπώληση: VIVA.GR και στο ταμείο του Θεάτρου Πάνθεον. Πληροφορίες – κρατήσεις: 2109213310.


Ροή ειδήσεων

Advertisement