Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η ανθρωπότητα προχωράει και χωρίς τους αμφισβητίες

Published

on

 

 

Η πανδημία άρχισε να «δείχνει τα δόντια της» στον πλανήτη, πριν δύο χρόνια περίπου. Και έναν χρόνο αργότερα, η επιστήμη έδωσε την πρώτη «απάντηση», παράγοντας τα εμβόλια.

Κάποιοι, ακόμα και σήμερα που τα εμβόλια έχουν ήδη δοκιμαστεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο μεγαλύτερο παγκοσμίως εμβολιαστικό πρόγραμμα που υπήρξε ποτέ, ισχυρίζονται πως τα εμβόλια παρήχθησαν πολύ γρήγορα, ότι είναι «δοκιμαστικά» και άλλα τέτοια. Αγνοούν ή δεν μπορούν να καταλάβουν προφανώς ότι η σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη, έχουν τη δυνατότητα να συντομεύσουν κατά πολύ τους χρόνους και αυτό που κάποτε γινόταν σε 3 ή 4 χρόνια, σήμερα να γίνεται σε έναν χρόνο ή μερικούς μήνες.

Σήμερα λοιπόν, που έχουμε φτάσει στην μετάλλαξη «Όμικρον», ακούμε και μαθαίνουμε ότι οι εταιρείες είναι έτοιμες να τροποποιήσουν τα εμβόλια σε 100 μέρες εάν υπάρχει ανάγκη, ότι θα κυκλοφορήσουν εμβόλια που θα καλύπτουν εκτός από τον COVID19 και τις λοιμώξεις από άλλους ιούς, ότι σύντομα μπορεί να έχουμε στα χέρια μας και τα πρώτα αντιιικά φάρμακα για τον κορωνοϊό.

Αν και η «Όμικρον», ίσως τελικά να είναι μία «μετάλλαξη επιβίωσης» του ιού, πιο ήπια για τον άνθρωπο, ο συναγερμός που δημιουργήθηκε, μάλλον θα βγει σε καλό. Σε ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση των εμβολιασμών και σε συντομότερη παραγωγή νέων εμβολίων και φαρμάκων. Αλλά και σε επέκταση των εμβολιασμών στον πλανήτη, καθώς όλο και περισσότεροι «ισχυροί» αντιλαμβάνονται ότι ο ιός δεν θα νικηθεί, εάν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη δεν εμβολιαστεί.

Όλα αυτά θα τα δούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα. Και μάλλον θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα αμφιβάλλουν, θα δυσπιστούν, δεν θα πιστεύουν στη δύναμη της επιστήμης και του ανθρώπου. Ευτυχώς όμως, τόσο η επιστήμη όσο και η ανθρωπότητα, προχωρούν και χωρίς αυτούς…

Ροή ειδήσεων

Advertisement