Connect with us

Πολιτισμός

Χριστούγεννα είναι-Σήμερα το άναμμα του δέντρου και οι εκδηλώσεις στην πλατεία Γεωργίου

Published

on

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου υπό τους ήχους της μπάντας, σήμερα στις 7.00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, θα δώσει και φέτος το «σύνθημα» για να ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με τίτλο «Χριστούγεννα είναι…».

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι χορωδίες της πόλης οι οποίες θα ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, η jazz μουσική, ο ρυθμός και η κίνηση του κλασσικού μπαλέτου, ανοίγοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου 2022.
Στην έναρξη των εκδηλώσεων συμμετέχουν, η Χορωδία του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, η Χορωδία Κοινο_τοπία, το φωνητικό σύνολο Πάτρας “Vocal”, η Χορωδία Λευκαδίων “Santa Maura”, το σωματείο – Χορωδία «Αντηχώ», η Ορχήστρα jazz της Δημοτικής Μουσικής και το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ
Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός ξεκινά αμέσως με την έναρξη των εκδηλώσεων στην πλατεία Γεωργίου, τη συγκέντρωση παιχνιδιών (όχι μεταχειρισμένων), βιβλίων (όχι μεταχειρισμένων), καθώς και αγαθών μακράς διάρκειας (Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, συσκευασμένο αλεύρι, γάλα, φρυγανιές και ειδών ατομικής υγιεινής), για παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς καθώς και για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Καλεί τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια για την ανακούφισή τους.
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
-Παρουσίαση εορταστικού προγράμματος από τη Χορωδία του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Αψώματου
-Η χορωδία της «Κοινο_Τοπία», θα παρουσιάσει τραγούδια όπως, βυζαντινά, κρητικά, μωραΐτικα, κυκλαδίτικα κάλαντα, υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου.
-Το φωνητικό σύνολο “Vocal” θα παρουσιάσει εορταστικά τραγούδια. Διευθύνει η Κατερίνα Πολυμενάκου, ενώ στο πιάνο θα είναι η Μαρία Παστού.
-Το φωνητικό σύνολο των κανταδόρων “Santa Maura” θα παρουσιάσει τραγούδια, όπως κάλαντα Χριστουγέννων Ικαρίας και κάλαντα Χριστουγέννων Επτανήσων, κ.α. Διευθύνει η Δήμητρα Αψώματου.
-Η χορωδία «Αντηχώ» θα παρουσιάσει τα τραγούδια: Noel, Noel, Carol of the bells
Και Ένα Στεφάνι από..Κάλαντα!( ελληνικά τραγούδια Χριστουγέννων).
Διευθύνει η Μαρία Ρέντη. Στο πιάνο η Έλενα Σέντκο.
-Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου Πατρέων με το Μπαλέτο του υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου. Θα παρουσιάσει «στιγμιότυπα» από τον Καρυοθραύστη του Τσαικόφσκι σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου που θα ανέβει στο
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από 18 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου 2022.
– Η Ορχήστρα τζαζ της Δημοτικής Μουσικής θα παρουσιάσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο. Διευθύνει ο Χρήστος Λούκας. Παίζουν οι μουσικοί: Ευάγγελος Μπούσιος – Σαξόφωνο τενόρο, Ευθυμία Τράκα – Σαξόφωνο Άλτο, Χρήστος Μπανέλλης- Σαξόφωνο Άλτο, Φίλιππος Παπαδόπουλος – Κόρνο, Σπύρος Κανταρέλης – Τρομπόνι, Κων/νος Παναγόπουλος -Ντραμς, Δημήτριος Δριμάλας – Τρομπέτα, Νίνα Μεταξά – Πιάνο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement