Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα κλήση σε Πελετίδη-Η Πρυτανεία προχωρά στις επισκευές και ζητά από τη Δημοτική αρχή να αναλάβει την ευθύνη

Published

on

Στην Πρυτανεία Περιφερειακός Διευθυντής και στελέχη της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας του Πειραματικού Δημοτικού – Επανέρχεται η αντιπαράθεση για τα αδέσποτα.

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο το ζήτημα της διαχείρισης και λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε χθες στην Πρυτανεία, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλου.
Στη συνάντηση ήσαν παρόντες και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος αλλά και παράγοντες της σχολικής κοινότητας του 8/θεσιου Πειραματικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Κ. Καστρίτσι.
Κυριάρχησε το ζήτημα της μεταβίβασης της αρμοδιότητας συντήρησης του σχολείου στη Δημοτική αρχή της Πάτρας με τον Πρύτανη να ενημερώνει ότι, παρά τις σχετικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του, η εκκρεμότητα παραμένει. Σε αντίθεση με το σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής, ο Δήμος Πατρέων, όπως ενημέρωσε, δεν έχει αποδεχθεί ακόμη να αναλάβει την ευθύνη.
Έγινε συζήτηση σε σχέση με την πρόσφατη, σοβαρή, βλάβη σε κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Πανεπιστημιούπολης ο οποίος περνά μέσα από το προαύλιο του Πειραματικού Δημοτικού. Ακόμη τέθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών για τη στεγάνωση και μόνωση της οροφής αλλά και το ζήτημα με τα αδέσποτα και τους κινδύνους για τους μικρούς μαθητές.
Ο Πρύτανης ενημέρωσε αρμοδίως ότι με ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών συντάσσεται μελέτη μεταφοράς του αγωγού εκτός του σχολείου ενώ το Πανεπιστήμιο θα χρηματοδοτήσει και την ολοκλήρωση της στεγάνωσης του κτιρίου.
Περαιτέρω βέβαια ο Πρύτανης ενημέρωσε την Περιφερειακή Διεύθυνση αλλά και τη σχολική κοινότητα ότι εκκρεμεί, εδώ και μια διετία, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής της Πάτρας, το έγγραφο αίτημα του Πανεπιστημίου για την μεταφορά της αρμοδιότητας συντήρησης του Πειραματικού στο Δήμο.
Εκτός από το θέμα του σχολείου, σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα με τους δρόμους πέριξ των σχολείων αλλά και ευρύτερα σε περιοχές της Πανεπιστημιούπολης όπου το δίκτυο είναι δημοτικό και συνδέει μεταξύ τους και τους οικισμούς της Δ.Ε. Ρίου.
Και σε αυτό το επίπεδο δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
Ακόμη πιο σοβαρό είναι το ζήτημα με τα αδέσποτα καθώς ο κ. Μπούρας δήλωσε για μια ακόμη φορά αποφασισμένος να κινήσει όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να μην αποποιηθεί πάλι η Δημοτική αρχή της ευθύνης που της αναλογεί.
Εκ μέρους της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αλλά και της σχολικής κοινότητας θα υπάρξει νέα επαφή για τα θέματα αυτά με την Δημοτική αρχή. Τις σχετικές πρωτοβουλίες για συνεργασία Δήμου – Πανεπιστημίου και οριστικές λύσεις με το θέμα της διαχείρισης του σχολείου αναμένεται να αναλάβει ο κ. Γιαννόπουλος.
ΠΑΝ. ΣΑΚ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement