Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαρίσια παϊδάκια με πορτοκάλι   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κιλά μοσχαρίσια παϊδάκια

8 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

φλούδα από 1 πορτοκάλι

400γρ. χυμό πορτοκάλι

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 ξυλάκι κανέλας

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

2 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες

250ml χυμό ροδιού

100ml πετιμέζι

50γρ. ζάχαρη καστανή

600γρ. κολοκύθα, σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση:

Βράζετε τα παιδάκια για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σουρώνετε και τα βάζετε σε ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Προσθέτετε στο ταψί με τα παϊδάκια το σκόρδο, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις πιπερίτσες, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε ένα μπολ το πετιμέζι, το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη, κλείνετε, κουνάτε δυνατά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνετε τα παϊδάκια. Σκεπάζετε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, προσθέτετε την κολοκύθα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας, να καραμελώσει και να μαλακώσει η κολοκύθα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement