Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημοφιλής προορισμός, αλλά-Τουριστικά γραφεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους το Καρναβάλι της Πάτρας

Published

on

Την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά φέτος θα γίνει το Καρναβάλι, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων, τουριστικά γραφεία απ’ όλη την Ελλάδα δίνουν μία «νότα αισιοδοξίας» συμπεριλαμβάνοντας τη μεγάλη διοργάνωση στο εκδρομικό τους πρόγραμμα.

Ωστόσο προκειμένου να μην χρειαστεί η ακύρωση της εκδρομής έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν την Πάτρα και το Καρναβάλι της, την τελευταία Κυριακή των Αποκριών 6 Μαρτίου, όχι ώς μοναδικό προορισμό, αλλά σ’ ένα συνολικό «πακέτο» φροντίζοντας έτσι να έχουν εναλλακτική για τους πελάτες τους στην περίπτωση που τελικά δεν γίνει η παρέλαση και οι εκδηλώσεις.

Από το διαδίκτυο «αλιεύσαμε» εκδρομικές προτάσεις για το τριήμερο της Αποκριάς, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Πάτρα.
Μεταξύ αυτών το «πακέτο» τουριστικού γραφείου από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο προτείνει για τους πελάτες του τριήμερη εκδρομή σε Καλάβρυτα- Ολυμπία- Πάτρα.

Μάλιστα, το πρόγραμμα της εκδρομής για την Κυριακή 6 Μαρτίου περιλαμβάνει «πρωινό και θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, την κυριότερη έκφραση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας με θέμα «υπέρ, περί, ανά, κύκλο κάνω στη χαρά». Το πρόγραμμα προβλέπει συμμετοχή πολλών πληρωμάτων με έμφαση, μεταξύ άλλων, σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή γεγονότα, άρματα με ειδικά εφέ και πολλές εκπλήξεις πάντα υπό το βλέμμα της σάτιρας και της κωμωδίας. Είστε λοιπόν ελεύθεροι για να γνωρίσετε από κοντά τις μαγικές στιγμές του πατρινού καρναβαλιού. Διανυκτέρευση».

ΚΑΙ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Αντίστοιχα, πολλά τουριστικά γραφεία της Αθήνας επίσης, έχουν συμπεριλάβει το Πατρινό Καρναβάλι στον προγραμματισμό τους, προσφέροντας στους πελάτες τους μονοήμερη εξόρμηση στην Πάτρα για τη μεγάλη παρέλαση και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση τουριστικού γραφείου της Αθήνας, για την εκδρομή στο Καρναβάλι της Πάτρας «… άφιξη στην Πάτρα, όπου θα παραμείνουμε για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και τη μεγάλη παρέλαση του ξακουστού Πατρινού Καρναβαλιού. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση καρναβαλιού στην Ελλάδα, που αριθμεί περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας. Αφού παρακολουθήσουμε το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου το βράδυ, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις».
Προ κορωνοϊού αυτή την περίοδο θα είχαν ξεκινήσει οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης για τη μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, αφού το τοπίο είναι ρευστό και κανείς δεν γνωρίζει αν και υπό ποιες συνθήκες θα πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement