Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ξυλοδαρμός καθηγητή ΑΣΟΕΕ: Η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές» ανέλαβε την ευθύνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές» ανέλαβε την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ προ ημερών.

Με κείμενό τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανακοίνωσαν πως εκείνοι προέβησαν στον ξυλοδαρμό του καθηγητή.

Στο κείμενό της η ομάδα κάνει αναφορά ονομαστικά στον καθηγητή, κάνει λόγο για «προπηλακισμό» και όχι για ξυλοδαρμό, και κάνει εκτενή αναφορά στο περιστατικό.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους πως η υπόθεση του εν λόγω καθηγητή: «δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο παράδειγμα. Ούτε είναι θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας των εμπλεκόμενων, αλλά έτσι λειτουργεί διαχρονικά το σύστημα και τα παρακλάδια του.

Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια. Επιλέξαμε να ‘’σπάσουμε’’ αυτή την ψευδαίσθηση υπενθυμίζοντας στους εκμεταλλευτές μας ότι καμία θέση και κανένα κοινωνικό στάτους δεν σε καθιστά άτρωτο. Αρνούμαστε την υποδούλωση και χτιζόυμε εμπόδια στην εφαρμογή της κανονικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιανουαρίου, άγνωστοι, περίπου 10 άτομα, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της σχολής στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Το περιστατικό μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έρχονται από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κουκουλοφόροι έδειραν και φοιτητές οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement