Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: «Τόσα χρόνια ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στην έδρα μας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την πρόταση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας προς την επιτροπή για αποχή των μελών της στις αναμετρήσεις της Δόξας Παραλίας για πέντε αγωνιστικές η διοίκηση του Σωματείου παραχώρησε μια μακροσκελή ανακοίνωση.

Η αλήθεια είναι και πρέπει να την αναφέρουμε ότι η Δόξα Παραλίας πληρώνει το «μάρμαρο» για έναν ανεγκέφαλο που απλά πήγε στο γήπεδο για να προκαλέσει επεισόδιο σε ένα παιχνίδι που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανένα παρατράγουδο.

Σε μια αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι κορυφής και πραγματικά οι φίλαθλοι το παρακολουθούσαν χωρίς να προκαλέσουν κανένα επεισόδιο μέχρι την στιγμή που ο νταής χειροδίκησε κατά του βοηθού.

Η Δόξα Παραλίας στην ανακοίνωσή της καταδικάζει κάθε μορφής βίας ενώ αναφέρει ότι τόσα χρόνια ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στην έδρα της.

Αναλυτικά:

«Με αφορμή το μεμονωμένο θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Α.Π.Σ. Δόξα Παραλίας – Αχαϊκή, στο γήπεδο της Παραλίας Πατρών, τόσο η Διοίκηση του σωματείου μας, όσο και σύσσωμο το σύνολο των υποστηρικτών, αθλητών και φιλάθλων του Συλλόγου μας,

ΟΛΟΙ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε εκδήλωση βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο.

Έχουμε ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στον ένα και μοναδικό υπαίτιο, που με την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του, διέκοψε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η Α.Π.Σ. Δόξα Παραλίας, μετά από πολλή μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, έχει μετασχηματιστεί δομικά και οργανωτικά, σε μια ομάδα πρωταθλητισμού των Ερασιτεχνικών κατηγοριών, σε μια κυψέλη αθλητών διαφόρων ηλικιακών βαθμίδων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της ομάδας μας  αριθμούν περισσότερα από πενήντα παιδιά.

Η προσπάθεια μας για τη στροφή όλων στο μαζικό Αθλητισμό, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο είναι διαρκής και έτσι θα συνεχίσει να είναι, εφόσον ο Αθλητισμός μοιάζει πλέον να είναι η μόνη διέξοδος για τους νέους της πόλης μας.

Δυστυχώς το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, αμαυρώνει την συγκλονιστική μας προσπάθεια για την προώθηση του Αχαϊκού ποδοσφαίρου και την εξάλειψη φαινομένων βίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την κακόβουλη αυτή ενέργεια κατά του έμπειρου και ικανότατου αξιολογημένου διαιτητή, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από αυτήν την συμπεριφορά, όπως ακριβώς και εμείς.

Τόσα χρόνια ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στην έδρα μας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως ο δρόμος για την οριστική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων περνάει μέσα από την συνεργασία. Θα πρέπει η Πολιτεία, η ΕΛ.ΑΣ., οι τακτικές δικαστικές και ποδοσφαιρικές αρχές να ενεργούν συλλογικά, ώστε να απομονώνονται και να τιμωρούνται άμεσα οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων ενεργειών, καθώς η αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους απαιτεί πολιτική βούληση, συνεργασία, σχεδιασμό και έμφαση στην πρόληψη και την καταστολή. Από την πλευρά μας, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την εξάλειψη φαινομένων βίας και αυτό το καταδικαστέο γεγονός σπιλώνει άδικα τους κόπους μας και προσβάλει κατάφωρα το σωματείο μας.

Η Διοίκηση της Α.Π.Σ. Δόξας Παραλίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον υγιή φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας, την φιλοξενούμενη ομάδα, τους διαιτητές, τους ποδοσφαιριστές, που διατήρησαν την ψυχραιμία τους αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο για την αυτονόητη κόσμια υποστήριξή του στο αχαϊκό ποδόσφαιρο.

Η άμεση, ήρεμη και αδιαμαρτύρητη αποχώρηση όλων από το γήπεδο, όταν αυτό έγινε απαιτητό μετά την οριστική διακοπή του αγώνα από τους υπεύθυνους διεξαγωγής του, καθώς και η απερίφραστη καταδίκη του γεγονότος αυτού,

είναι ήδη για εμάς ένα σημαντικό βήμα για τη νέα εποχή που οραματιζόμαστε και πασχίζουμε».


Ροή ειδήσεων

Advertisement