Connect with us

Αθλητισμός

Κρίμα, οι διοικούντες την Ε. Α. Πατρών παρέδωσαν το χρυσό κλειδί της ιστορίας!

Published

on

«Το βόλεϊ για την ΕΑΠ παραμένει το χρυσό κλειδί της ιστορίας της. Είναι το πρώτο τμήμα που ιδρύεται στην Ένωση Αθλοπαιδιών Πάτρας, αλλά κι αυτό που της έχει χαρίσει τις σπουδαιότερες διακρίσεις».

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μέσα σε αυτές τις 45 λέξεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας της Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών, αποτυπώνουν το ποια είναι η ιστορία της ομάδας αυτής.

Προ μερικών ετών, η ομάδα αυτή αγωνίζονταν στην Α1 Εθνική κατηγορία του Ελληνικού Βόλεϊ με διακρίσεις τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, καθώς πολλοί σύλλογοι «γονάτιζαν» στη σάλα του ιστορικού γηπέδου, στο οποίο και μεγάλωσαν γενιές και γενιές αθλητών, που κουβάλησαν στις πλάτες τους, το όνομα αυτό από τη συνοικία της περιοχής του Αγίου Διονυσίου Πατρών.

Όποιον κι αν ρωτούσες τα προηγούμενα χρόνια και σου απαντούσε ότι είναι «γέννημα-θρέμμα» από την περιοχή του Άϊ Διονύση, αμέσως η πρώτη λέξη που έβγαινε από το στόμα ήταν το όνομα της Ε.Α. Πατρών.

Τα χρόνια πέρασαν, προ τριετίας ήρθε το πρώτο «χαστούκι», καθώς οι τότε διοικούντες, «διέλυσαν» την ομάδα, που είχαν φτιάξει με κόπους και θυσίες… Το όνομα της Ε.Α. Πατρών δεν ακούγονταν πουθενά, παρά μόνο στο μπάσκετ.

Έπειτα ήρθε η γυναικεία ομάδα, που έκανε τον αγώνα της και ως «θαύματος» ακούστηκε ξανά και τα χείλη κάποιων γέλασαν και με το δίκιο τους.

Όμως σήμερα, αυτοί που την… έφτιαξαν, εν μια νυκτί την… «έπνιξαν με τα ίδια τους τα χέρια» και την… «τελείωσαν οριστικά, καθώς η γυναικεία ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, όπου και συμμετείχε.

Και είναι για την Πάτρα και γενικότερα για την πόλη πλήγμα η απουσία της από τον χώρο του Ελληνικού Βόλεϊ.

Οι διοικούντες την ομάδα δυστυχώς δεν υπολογίζουν ιστορία, καθώς αυτή δεν τη φτιάχνουν οι εκάστοτε πρόεδροι και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά οι αθλητές και οι αθλήτριες του κάθε συλλόγου, που στη προκειμένη περίπτωση, αυτοί φορούσαν τη ασπρόμαυρη φανέλα της ιστορικής Ε.Α. Πατρών, και τώρα θα μείνει στο ράφι άγνωστο για πόσο καιρό…

Ροή ειδήσεων

Advertisement