Connect with us

Μαγειρική

Βίδες με πέστο, απάκι και τηγανητό αυγό    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. βίδες

λίγο ε.π. ελαιόλαδο

2 αυγά, φρέσκα

λίγο μπούκοβο, σε νιφάδες

8 λεπτές φέτες χοιρινό απάκι

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το πέστο βασιλικού

15 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

70 γρ. φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το κουκουνάρι και το καβουρδίζετε. Το μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνετε να κρυώσει. Στον πολτοποιητή ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά και τα χτυπάτε να γίνουν λεία πάστα. Δοκιμάζετε για αλάτι και προσθέτετε ανάλογα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο ελαιόλαδο (10 ml) και χτυπάτε ξανά να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το πέστο σε μπολ. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν, σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνετε 100 ml ελαιόλαδο. Σπάτε προσεκτικά και ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να σφίξει το ασπράδι. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με 1 κουτ. σούπας πέστο. Μοιράζετε τις βίδες σε πιάτα, από πάνω ακουμπάτε ένα αυγό, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και μπούκοβο, στο πλάι βάζετε φέτες απάκι και περιχύνετε με λίγο επιπλέον πέστο. Σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement