Connect with us

Μαγειρική

Μανιτάρια με πέστο λιαστής τομάτας και κεφαλοτύρι       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μανιτάρια πορτομπέλο

500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση

2 κόκκινες πιπεριές

2 μέτρια πράσα

1 λεμόνι, το ξύσμα

5 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 κουτ. σούπας για πασπάλισμα

200 γρ. κεφαλοτύρι

Για το πέστο λιαστής τομάτας:

40 γρ. λιαστές τομάτες

40 γρ. βασιλικό φρέσκο, τα φύλλα του

35 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

120 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

½ πιπερίτσα τσίλι

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε σε ζεστό νερό τις τομάτες για 1 ώρα. Έπειτα στραγγίζετε και βάζετε τα υλικά για το πέστο σε μπλέντερ μαζί με λίγο νερό. Χτυπάτε καλά ώστε να γίνει μια αραιή πάστα. Μαρινάρετε τα μανιτάρια με το πέστο για 20΄. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα. Βάζετε τα μανιτάρια μέσα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και στρώνετε από πάνω τις πιπεριές και τα πράσα, το ξύσμα και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος τοποθετείτε το τυρί κομμένο σε κύβους και κλείνετε καλά τη λαδόκολλα σε μορφή φακέλου. Ψήνετε στον φούρνο, για περίπου 25΄. Μεταφέρετε  τη λαδόκολλα σε μια πιατέλα, την ανοίγετε και βάζετε μια γενναία κουτάλια πέστο στο κέντρο. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement