Connect with us

Ελλάδα

Έκκληση Ελλήνων από το καταφύγιο της Μαριούπολης

Published

on

Αγωνιώδη έκκληση προς τους ανά τον πλανήτη Έλληνες να κινητοποιηθούν ώστε να αποτραπεί ο επαπειλούμενός αφανισμός της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία, απηύθυνε, μέσα από υπόγειο καταφύγιο της βομβαρδιζόμενης από τα ρωσικά στρατεύματα Μαριούπολης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή προς τους Έλληνες και την παγκόσμια κοινότητα, αφού καταγγέλλει «τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού και των Ελλήνων της Ουκρανίας από τη ρωσική ομοσπονδία» και παραθέτει πλήθος συγκεκριμένων στοιχείων για δολοφονίες ομογενών και καταστροφές σε ελληνικά χωριά, ζητάει από την παγκόσμια κοινότητα και τους Έλληνες όλου του κόσμου, να πιέσουν για τη διοργάνωση ενός «πράσινου διαδρόμου» για την εκκένωση των Ελλήνων από οικισμούς «που περικυκλώνονται από τον εχθρό και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

Τις αγωνιώδεις προετοιμασίες των κατοίκων της Οδησσού που μετατρέπουν την περιοχή σε οχυρό, στήνοντας οδοφράγματα, κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες, ενώ αίσθηση προκαλεί η εικόνα με τα σακιά που βάζουν σε αγάλματα για να τα προστατέψουν από το μένος του εισβολέα.
Με τις προειδοποιητικές σειρήνες να χτυπούν αρκετές φορές η Οδησσός βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Η πόλη έχει μετατραπεί σε οχυρό. Πάνοπλοι στρατιώτες παντού. Το βλέμμα όλων στραμμένο στις επόμενες κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων.
Κάθε δρόμος της πόλης έχει γεμίσει με οδοφράγματα… Ξύλα, σίδερα και σακιά με άμμο, που ετοιμάστηκαν από εθελοντές που δούλευαν νυχθημερόν, έχουν στηθεί, αναμένοντας τη ρωσική εισβολή.

Οι στρατιώτες με τα όπλα στα χέρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την πόλη τους. Σε κάθε σημείο της Οδησσού υπάρχουν περιπολίες ενώ όσοι περνάμε από τα οδοφράγματα ελέγχονται.
«Κάθε πόλεμος είναι μία καταστροφή. Είναι καταστροφή για τη χώρα μας και ελπίζουμε να τελειώσει άμεσα» ανέφερε ένας στρατιώτης.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε νεότερη ενημέρωση του χθες επεσήμανε ότι Ρώσοι στρατιώτες προελαύνουν από την Κριμαία με κατεύθυνση προς την Οδησσό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement