Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τέλος στο χάος-Ο δήμος βάζει… σειρά στα κοιμητήρια που εντάσσονται στη δικαιοδοσία του

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

Μια κανονικότητα στη λειτουργία τους, με συγκεκριμένους όρους και κανόνες, επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή στα νεκροταφεία πρώην δήμων και κοινοτήτων που εντάχθηκαν στη δικαιοδοσία του Δήμου Πατρέων.

Έτσι μπαίνει ένα τέλος στο χάος που επικρατούσε στα συγκεκριμένα κοιμητήρια, όπου δεν υπήρχε καταγεγραμμένο αρχείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ούτε για τον αριθμό των νεκρών! Τελευταίο κοιμητήριο που πέρασε στα χέρια του δήμου, είναι αυτό της Παραλίας.
Μιλώντας στη «Γ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, εξηγεί: «Στα νεκροταφεία που παραλαμβάνουμε πλέον θα υπάρχει μια σειρά για το πώς θα δίνεται ένας τάφος, κι αυτός θα δίνεται σύμφωνα με το ταφολόγιο του δήμου Πατρέων. Ασφαλώς, ένας τάφος στο Ρίο δεν μπορεί να έχει την ίδια τιμή με έναν τάφο στο Α΄ Νεκροταφείο».
Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το αν ένας τάφος είναι μονός ή ζυγός, καθώς και σε ποια ζώνη ανήκει. Είναι δηλαδή προφανές ότι ένας τάφος που βρίσκεται, φερ’ ειπείν, στην Α΄ Ζώνη, είναι ακριβότερος από κάποιον που είναι στη Β΄ Ζώνη, κάτι που ισχύει βέβαια και για τους διπλούς τάφους.
Πάντως, ο κ. Αναστασίου επισημαίνει ότι, προς το παρόν, οι τιμές στο κοιμητήριο της Παραλίας παραμένουν αμετάβλητες (δηλαδή δεν έχουν αυξηθεί) γιατί, όπως ο ίδιος τονίζει, το κόστος βγαίνει.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ
Γ΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Την ίδια ώρα, ο δήμος Πατρέων εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναζήτηση έκτασης για τη δημιουργία ενός τρίτου κοιμητηρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις στην Οβρυά και στο Μιντιλόγλι, αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο δήμος, κυρίως αυτή των 25 στρεμμάτων. Ωστόσο, όπως αναφέρει, βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές συζητήσεις, καθώς το πρόβλημα της έλλειψης τάφων με την πάροδο του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο έντονο και ως εκ τούτου η ανάγκη για ένα επιπλέον κοιμητήριο έχει καταστεί επιτακτική.

Ροή ειδήσεων

Advertisement