Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο άστατος καιρός δεν βοήθησε την αγορά

Οι έμποροι ευελπιστούν πως τα δώρα και τα επιδόματα θα αναθερμάνουν την πασχαλινή κίνηση

 

Published

on

Με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος της αγοράς, τόσο λόγω της βροχής όσο και των χαμηλών θερμοκρασιών άνοιξε χθες η αυλαία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η κίνηση ήταν υποτονική και χθες, καθώς τα ψώνια ήταν περιορισμένα από τους καταναλωτές εξαιτίας του καιρού, των ανατιμήσεων και του κύματος αυξήσεων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργος Βαγενάς ανέφερε πως «ευελπιστούμε πως η αγοραστική κίνηση θα αυξηθεί από σήμερα μέχρι και το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς τα νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα παιδιού. Περιμένουμε πως το δώρο των μισθωτών και τα επιδόματα να δώσουν την δυνατότητα να κινηθεί η αγορά. Βέβαια, δεν μας σώζουν τα επιδόματα, όμως σίγουρα θα δώσουν μια μικρή ανάσα. Μέχρι σήμερα οι αγορές επικεντρώνονται στα δώρα για τα βαφτιστήρια, με τις λαμπάδες να έχουν την τιμητική τους».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ακόμη και η κίνηση των πασχαλινών ειδών και δώρων, είναι ακόμη υποτονική, ωστόσο εξέφρασε πως τις επόμενες ημέρες θα αναθερμανθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως τη μερίδα του λέοντος της πασχαλινής κίνησης έχουν τα καταστήματα εκτός από κεριά και λαμπάδες, όσα έχουν είδη ένδυσης και υπόδησης για τα παιδιά αλλά και παιχνίδια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement