Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΠΑΣΟΚ: Η αξιόπιστη προοδευτική λύση

Published

on

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΡ. ΣΟΛΩΜΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει οριστικά και αυτό πιστοποιήθηκε και στο τριήμερο συνέδριο μας, που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες προσήλθαν στις κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ, πλέον, πιο ώριμο, πιο σύγχρονο, πιο δυνατό αγκαλιάζεται από νέους ανθρώπους, εργαζόμενους, αγρότες, τον επιχειρηματικό κόσμο οι οποίοι με την παρουσία τους, αναμφίβολα θα συμβάλλουν στη νέα μας, σύγχρονη κυβερνητική πρόταση, με βασικό πρόταγμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τη δίκαιη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία, τη διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση της αντιπροσώπευσης και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Η παράταξη μας ήταν και θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής. Και από αυτήν τη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Οφείλουμε όλοι μας να προτάξουμε τη συλλογικότητα μας έναντι των ατομικών επιδιώξεων.

Να δουλέψουμε για ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό, ελκυστικό στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους. Που θα συνθέτει φωνές, αντιλήψεις και διακριτές οπτικές, θα διαβουλεύεται, θα λειτουργεί, θα ακούει, που θα παράγει πολιτική.

Αποκεντρωμένο, με ενεργό ρόλο στη βάση του, που θα σφυρηλατεί την ενότητα και την κοινή δράση μέσα από την λειτουργία των οργάνων του και τον διάλογο στο εσωτερικό του,  χωρίς οργανωτική εσωστρέφεια, αλλά με ενότητα και συστράτευση.

Και επειδή όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά, οφείλουμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα.

Να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την πολιτική δύναμη που μπορεί να προσφέρει μια αξιόπιστη προοδευτική λύση για τον τόπο.

Χωρίς λαϊκισμό και «ναι μεν, αλλά», μακριά από τις ίσες αποστάσεις και τον ετεροπροσδιορισμό, πραγματικά δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Με διάθεση ουσιαστικών, γενναίων αλλαγών.

Με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικής πρότασης με προοδευτικό και σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα,

Προχωράμε όλοι μαζί στο μέλλον. Η ανανέωση στις ιδέες, στις αντιλήψεις και την νοοτροπία, μας χωράει όλους.

Όλοι αποφασισμένοι, να δώσουμε τις νέες μάχες ενωμένοι.

 

(Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων)

Ροή ειδήσεων

Advertisement