Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Παρέμβαση: Μέτρα κλειστού αυτοκινητόδρομου σε δρόμο που περνάει μέσα από χωριά!»

Published

on

 

 

Τα προβλήματα που δημιουργεί είναι περισσότερα από εκείνα που λύνει η νέα διαγράμμιση στην παλιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου επισημαίνεται σε έγγραφο του Δήμου Δυτικής Αχαϊας προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

 

Χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η μία λωρίδα κυκλοφορίας και χωρίς την ύπαρξη Λωρίδας Έκτακτης Κυκλοφορίας (ΛΕΑ) καθιστά απαγορευτική την κίνηση απορριμματοφόρου για την αποκομιδή ενώ ταυτόχρονα υποχρεώνει το υπεραστικό ΚΤΕΛ να καταργήσει μια σειρά από στάσεις.

 

Το έγγραφο που υπογράφεται από το Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά και έχει τίτλο «Παρεμβάσεις στην παλιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου» αναφέρει τα εξής:

 

«Ως γνωστόν ο δρόμος αυτός βρίσκεται σε καθεστώς σημαντικών παρεμβάσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων. Ήδη αντικαθίσταται ο ασφαλτοτάπητας, γίνεται νέα διαγράμμιση, φωτισμός, κολωνάκια κλπ.

 

Δυστυχώς μέρος των μέτρων αυτών σχεδιάστηκε με την σκέψη του κλειστού αυτοκινητοδρόμου και όχι ενός δρόμου που διέρχεται μέσα από χωριά, καλλιέργειες και επιχειρήσεις και εξυπηρετεί με αποκλειστικό τρόπο την καθημερινότητα των κατοίκων των χωριών, τους αγρότες που καλλιεργούν τα κτήματά τους αλλά και διάφορους άλλους επαγγελματίες.

 

Έτσι τα προβλήματα που αναφύονται από την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση οριοθετικών κιόνων, (κολωνάκια) και την παντελή έλλειψη κόμβων όπου θα μπορούν οι κάτοικοι των χωριών να μπαίνουν και να βγαίνουν από το δρόμο με ασφάλεια είναι μεγάλα και σημαντικά και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement