Connect with us

Ερασιτεχνικό

Η παρωδία συνεχίστηκε και στους Νέους

Published

on

 

Χωρίς γιατρό ξεκίνησε ο τελικός ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Άτλαντα, διαβουλεύσεις για τον Κλήση που έπαιζε όλη την χρονιά

 

Δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα περνάει το ότι ο Άτλαντας είναι ο μεγάλος νικητής του τελικού της Κ19 που διεξήχθη την Κυριακή αργά το απόγευμα με αντίπαλο την Παναχαϊκή.

Ο Άτλας επικράτησε με 4-1 και φυσικά πήρε τα εύσημα απ’ όλους καθώς διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει σωστό ποδόσφαιρο και εξαιρετικό προπονητή όπως είναι ο Βασίλης Μπαλατής.

Όμως όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα καθώς η ΕΠΣ Αχαΐας για μια ακόμα φορά θέλησε να είναι η πρωταγωνίστρια.

Με αρχηγικό στυλ παράγοντες της Ένωσης ανέφεραν συνεχώς στους ανθρώπους της Παναχαϊκής ό,τι λέει η προκήρυξη…

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο νεαρός άσος της Παναχαϊκής γεννηθείς το 2002 Γιώργος Κλήσης όλη τη χρονιά αγωνιζόταν κανονικά στην ομάδα των κοκκινόμαυρων. Την Κυριακή λοιπόν το απόγευμα ενώ έκανε κανονικά ζέσταμα ο διαιτητής της συνάντησης Νίκος Μέρμηγκας ενημέρωσε τον προπονητή της Παναχαϊκής Νότη Παολίνο (φωτό) ότι ο Κλήσης δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί στον τελικό.

Εκεί ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις. Οι άνθρωποι των «κοκκινόμαυρων» ανέφεραν ότι η τεχνική επιτροπή όταν είχε ενημερωθεί ότι θα χρησιμοποιήσουν τον Κλήση δεν τους το αρνήθηκε παίρνοντας προφορικά το ok.

Στον τελικό όμως οι ίδιοι της Ένωσης επικαλέστηκαν την προκήρυξη αναφέροντας ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Η Παναχαϊκή αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει το παιχνίδι χωρίς τον Κλήση με τον Νίκο Μέρμηγκα να ξεκινάει τον μεγάλο τελικό.

Το τραγελαφικό στη συνέχεια είναι ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός στην αναμέτρηση.

Τώρα ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό; Δηλαδή η τυπικά γηπεδούχος ομάδα ή Ένωση γιατί πρόκειται για τελικό διοργάνωσης της ΕΠΣ Αχαΐας και αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Την ευθύνη για να ξεκινήσει πάντως μια αναμέτρηση την έχει μόνο ο διαιτητής της συνάντησης. Ο Νίκος Μέρμηγκας λοιπόν ούτε καν αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει γιατρός. Συνήθως ο διαιτητής πριν από την έναρξη κάποιας αναμέτρησης φωνάζει στ’ αποδυτήρια τον γιατρό και τον παρατηρητή αγώνα να υπογράψουν στο φ.α. όμως ο ρέφερι προφανώς το ξέχασε!

Ξέχασε ότι η ζωή κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι και το επισημαίνουμε αυτό διότι το κακό δεν έγινε. Αν όμως γινόταν; Ποιος θα πλήρωνε την τραγωδία και με τι κόστος;

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Πριν οι δύο φιναλίστ οδηγηθούν στον ημιτελικό θα πρέπει αρχικά να έχει πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός. Έλα όμως που ποτέ δεν έγινε με την Παναχαϊκή να παίρνει άκοπα τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην ομάδα της Πάτρας.

Η διοίκηση των «μπλε» ζήτησε να μετατεθεί ο ημιτελικός κάποια άλλη ημερομηνία μετά τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με τα μπαράζ-παρωδία… Η Πάτρα συμμετέχει εκ νέου στη διαδικασία και είχε ενημερώσει ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει και την αντρική και τους Νέους και έναν αγώνα παιδικό οπότε ζήτησε την αναβολή. Η ΕΠΣ Αχαΐας όμως επειδή δεν μπορούσε να περιμένει θέλοντας να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία αποφάσισε να καταχωρήσει τον ημιτελικό στην ομάδα της Παναχαϊκής, λες και δεν έχει ευθύνη για την κατάντια των μπαράζ παραμονής στην Α’ Κατηγορία.

ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πολλάκις έχουμε αναφέρει ότι παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές αλλά και οι φίλαθλοι μάς μεταφέρουν τα παράπονά τους για τη διαδικασία των πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΣ Αχαΐας όμως είτε τα αναφέρουμε, είτε όχι πιστεύει ότι έχει δημιουργήσει τα καλύτερα πρωταθλήματα. Άλλο αν είμαστε η μοναδική Ένωση που παίζουμε μέσα στον Ιούνιο μπαράζ.

ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ

Να περάσουμε όμως και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Άτλαντας είναι ο μεγάλος φετινός πρωταθλητής της ΕΠΣ Αχαΐας στο Πρωτάθλημα των Νέων, καθώς επικράτησε στον τελικό της Παναχαϊκής με 4-1, στο ενωσιακό γήπεδο «Α. Κάνιστρας».

Η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο 8’ με τον Ντούνη για να φέρει το συγκρότημα του Βασίλη Μπαλατή το παιχνίδι στα ίσια στο 32’ με τον Σταυρόπουλο. Ο Άτλας παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατάφερε στο 39’ να φέρει τούμπα το ματς με τον Τριαντόπουλο να «γράφει» το 1-2. Ο ίδιος παίκτης στο 54’ έκανε το 1-3 για να σημειώσει στο 57’ ο Λιαρομάτης το τελικό 4-1 με τον Άτλαντα να είναι ο μεγάλος νικητής του τελικού των Νέων. Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Νίκος Μέρμηγκας απέβαλε στο 65’ τον Γκίνι της Παναχαϊκής.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ν. Παολίνο): Ντόγια, Γκίνι, Λιμάτσι, Ασημακόπουλος, Ντούνης, Κριβάς, Μπισμπίκης, Κωστέλλος, Χριστόπουλος, Βελέντζας. Επαιξαν και οι: Φρόκου, Ξηρός, Δεληβοριάς, Ανδρεόπουλος.

ΑΤΛΑΣ (Β. Μπαλατής): Βίτσος, Πούλιος, Λιαρομάτης, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Χριστόπουλος, Τριαντόπουλος, Παρασκευόπουλος, Τσερικλός, Τάχος, Λένης. Έπαιξαν και οι: Βασιλείου, Θωμάς, Κυριαζόπουλος, Κομζάρου, Ξένος, Πατέλης, Φλωράτος, Λιακόπουλος, Ξηνταρόπουλος.

 

ΑΡΚΕΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Άτλαντα. Ανάμεσά τους και οι άνθρωποι της Παναχαϊκής όπως ήταν ο Κυβελίδης, Βογιατζής, Λιαρομάτης κ.ά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement