Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

«Λύγισε» στο τέλος ο Τσιτσιπάς (1-2)

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα απέναντι στον Νικ Κύργιο, αλλά στο κρίσιμο κομμάτι του τρίτου σετ λύγισε και ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ελληνοαυστραλό, που πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά του Χάλε.

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Νικ Κύργιος, με τον Ελληνοαυστραλό να παίρνει τη νίκη με 2-1 σετ (5-7, 6-2, 6-4) και μαζί την πρόκριση για τα προημιτελικά του Χάλε.

Ο Ελληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια ο αντίπαλός του ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» του γερμανικού τουρνουά, μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Στέφανος είχε δύο ευκαιρίες στο 6ο γκέιμ του τρίτου σετ για να σπάσει το σερβίς του Νικ Κύργιος, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, με τον Ελληνοαυστραλό να κάνει μπρέικ στο 9ο γκέιμ (5-4) και να βάζει τις βάσεις για τη νίκη, αφού στο 10ο σέρβιρε εξαιρετικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσιτσιπά, παίρνοντας το γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο.

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε παρότι είχε περισσότερους άσους (18 έναντι 9 του Κύργιου), αλλά και winners (39-32), όπως επίσης και καλύτερο ποσοστό στο πρώτο σερβίς (82%-76%). Στο κρίσιμο σημείο του τρίτου σετ, όμως, ο Νικ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και έχοντας καλύτερες επιλογές κατάφερε να πάρει τη νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση του Χάλε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement