Connect with us

Παναχαϊκή

Καλό καλοκαίρι από τον Σταθάκη

Published

on

 

Χθες τελείωσαν οι προπονήσεις με τους παίκτες να μπορούν για ένα διάστημα να κάνουν ξένοιαστοι τις διακοπές τους.

Οι κοκκινόμαυροι πέτυχαν όλους τους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση και πλέον χαρούμενοι και ευδιάθετοι θα αποχωρήσουν για να βρεθούν κοντά στ’ αγαπημένα τους πρόσωπα κάνοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μάλιστα χθες ήρθε στην Πάτρα και ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης έτσι ώστε να βρεθεί στην τελευταία συνάντηση των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου.

Ο Πέτρος Σταθάκης στη συνέχεια θα έχει κάποιες επαφές για το οργανωτικό κομμάτι όπως και με τους ποδοσφαιριστές για να το αν θα παραμείνουν ή αποδεσμευτούν. Φυσικά ο ισχυρός άντρας γνωρίζει τις εισηγήσεις του Σούλη Παπαδόπουλου και αναλόγως θα προχωρήσει.

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 131 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Τα 131 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε χθες η Παναχαϊκή. Η ιστορική ομάδα ιδρύθηκε αρχές Ιουνίου 1891, ενώ η είδηση έγινε γνωστή στις 14 Ιουνίου 1891.

Το πρώτο όνομα ήταν Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος και είχε αθλητικά τμήματα κλασικού αθλητισμού, σκοποβολής, ποδηλασίας, κολύμβησης, άρσης βαρών, πάλης, αντισφαίρισης, κωπηλασίας, λεμβοδρομίας και γυμναστικής, στα οποία προστέθηκε και το ποδόσφαιρο.

Στα πρώτα βήματα δεν έλειψαν και οι διαφωνίες, με αποτέλεσμα από τα σπλάχνα του συλλόγου να προκύψει στις 20 Νοεμβρίου 1894 η Γυμναστική Εταιρεία Πατρών, αλλά τελικά το αίμα νερό δεν γίνεται και στις 12 Φεβρουαρίου 1923 ο Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος και η Γυμναστική Εταιρεία ξανάσμιξαν με τον σύλλογο να παίρνει το όνομα Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωσις.

Η Παναχαϊκή́ είναι η πρώτη ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη επαρχιακή́ ομάδα που αγωνίστηκε και νίκησε στην Ευρώπη. Είναι το καμάρι της Πάτρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement