Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Οικονόμου για νέο Fuel Pass: Θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους – Διευρυμένα τα εισοδηματικά κριτήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν για την ακρίβεια στα καύσιμα, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Η νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, θα είναι σε συνέχεια της φιλοσοφίας της πρώτης μας παρέμβασης, διευρυμένη σε ό,τι αφορά στην περίμετρο των δικαιούχων, και με περισσότερα χρήματα έτσι ώστε να καλύπτονται περισσότερα λίτρα. Θα έχει και το νέο Fuel Pass τρίμηνη διάρκεια» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

«Ταυτόχρονα θα συνεχιστεί και η παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία. Στην αντλία βενζίνης δε θα έχουμε κάτι διαφορετικό. Θα έχουμε χρηματική επιδότηση είτε στους λογαριασμούς είτε στην άυλη κάρτα. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι αρκετά διευρυμένα σε σχέση με όσα ίσχυαν στην πρώτη φάση. Νομίζω ότι θα δικαιούνται το νέο Fuel Pass 200-250 χιλιάδες παραπάνω συμπολίτες μας, από ό, τι στην πρώτη φάση» συνέχισε ο κ. Οικονόμου.

«Αυτό που επίσης θα ανακοινωθεί σήμερα είναι και μια πολιτική στήριξης προς τους αγρότες μας. Θα πάρουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης από το πετρέλαιο πίσω» πρόσθεσε.

«Πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουμε κατά νου ότι οι πόροι και τα χρήματα δεν είναι ατελείωτοι. Για το Power Pass η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, έρχεται η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η παρέμβαση αυτή κόστισε κοντά 3,5 δισ. Για τα καύσιμα θα πλησιάσουμε τα 400 εκατ. Έχει δοθεί στήριξη και σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το προηγούμενο διάστημα. Η χώρα μας έχει διαθέσει σε στήριξη το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης» εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου: «Διαχειριζόμαστε την πιο δύσκολη κατάσταση τα τελευταία 40-50 χρόνια»

«Υπήρξε παρέμβαση για την ηλεκτρική ενέργεια, υπήρξε παρέμβαση με τα 200 ευρώ για τους ευάλωτους συμπολίτες μας το Πάσχα. Έχουμε πει ότι οποιαδήποτε δυνατότητα υπάρχει, επιστρέφεται για να στηρίξει την κοινωνία. Γίνεται ενίσχυση του εισοδήματος μέσω της μείωσης των φορολογικών υποχρεώσεων ενώ δίνουμε και λιγότερα χρήματα για τις ασφαλιστικές εισφορές. Και στο επίπεδο των μισθών έχουν γίνει παρεμβάσεις αυξήσεων. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε την πιο δύσκολη κατάσταση τα τελευταία 40-50 χρόνια. Είναι παγκόσμιο το πρόβλημα» συνέχισε.

«Για το φυσικό αέριο δε θα έχουμε πρόβλημα στην εφοδιαστική μας αλυσίδα. Έχουμε επεξεργαστεί όλα τα σενάρια για να μην υπάρξει πρόβλημα» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις τουρκικές προκλήσεις»

Μιλώντας, τέλος, για την ακραία προκλητικότητα της Τουρκίας και πώς απαντά σε αυτήν η Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Στην Τουρκία απαντάμε με αποφασιστικότητα, με νηφαλιότητα, με τεκμηριωμένα στοιχεία, αξιοποιώντας μια πολιτική η απήχηση της οποίας νομίζω ότι πλέον δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η Ελλάδα δεν εγκλωβίζεται σε λεκτικές αντιπαραθέσεις. Καθιστά σαφές ότι οι θέσεις μας εδράζονται στη διεθνή νομιμότητα και ότι είμαστε ανυποχώρητοι στην εθνική μας κυριαρχία και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πράγματι, η ένταση έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα, αλλά καμία κατασκευασμένη ένταση δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στο διεθνές δίκαιο».


Ροή ειδήσεων

Advertisement