Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος: Ψήφισαν 1.047- Ξεκίνησε η καταμέτρηση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με την προσέλευση των εμπόρων στις κάλπες να είναι χθες μεγαλύτερη ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη εκλογική διαδικασία στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας.

Την πρώτη ημέρα των εκλογών ψήφισαν 203 μέλη του Συλλόγου, ενώ χθες 405, με αποτέλεσμα το πρώτο διήμερο να αριθμεί συνολικά 608 ψηφίσαντες. Οι κάλπες έκλεισαν στις 8 το βράδυ της Πέμπτης και ψήφισαν 1.047.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για το σύνολο των ψηφισάντων κάνουν λόγο για πάνω από 1000 μέλη, αριθμός που  είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, γεγονός που αποδίδεται στον μεγαλύτερο αριθμό των υποψήφιων παρατάξεων.

Πάντως και χθες συνεχίστηκαν οι καταγγελίες όσον αφορά στο αδιάβλητο του μητρώου και της εκλογικής διαδικασίας, καθώς απ’ άλλους παρεμφερείς με το εμπόριο συλλόγους έγινε γνωστό πως κλήθηκαν να ψηφίσουν μέλη του, που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας σε εμπορικά καταστήματα της Πάτρας.

Θυμίζουμε ότι στη «μάχη» του σταυρού έχουν ριχτεί πέντε συνδυασμοί οι: «Εμπορική Ανανέωση» με επικεφαλής τους: Παναγιώτη Γουρδούπη, Μιχαήλ Παντελή και Ιωάννη Ρούπα, « «Νέα Πρόταση» με επικεφαλής τον Γεράσιμο Κατσιγιάννη, «Ενωμένο Πατραϊκό Εμπόριο» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο, Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τηλιγάδη,  και «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» με επικεφαλής τον Γιώργο Βαγενά, και ο ανεξάρτητος μεμονωμένος υποψήφιος, Σωτήριος Γαλάνης.

 

Μ. Κατσιγιάννης: Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη

«Σας καλώ να στηρίξουμε την αλλαγή νοοτροπίας, την εξωστρέφεια, την ενότητα και την προοπτική. Σας καλώ σε μαζική συμμετοχή», δήλωσε ο επικεφαλής της «Νέα Πρόταση», Μάκης Κατσιγιάννης καλώντας τους εμπόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να «μην πάει χαμένη καμία ψήφος».

 

«Εμπορική Ανανέωση»: «Όλοι μαζί αλλάζουμε σελίδα!»

 

Μήνυμα ενότητας στέλνει η «Εμπορική Ανανέωση» απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα. Όπως αναφέρουν τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης, Γιάννης Ρούπας, Τάκης Γουρδούπης και Μιχάλης Παντελής «ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μαζί, γιατί ο εμπορικός κόσμος είμαστε όλοι εμείς. Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας,  τους κοιτάμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα στα μάτια και ζητάμε πρωτίστως τη συμμετοχή τους στις εκλογές τους και μετά τη στήριξή τους για να γίνουμε μέρος της μεγάλης αλλαγής που έχει ανάγκη το πατραϊκό εμπόριο και ο Σύλλογός μας. Με προτάσεις, ιδέες και πίστη στον αγώνα μας, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και έθεσαν τον Σύλλογό μας στο περιθώριο, απαξιώνοντάς τον στα μάτια της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων μας. Σε αυτό τον εκλογικό αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε ΠΟΛΛΟΙ. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Είμαστε εδώ  αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που φέρνει η νέα εποχή. Ασυμβίβαστα και ανεξάρτητα, με συλλογικότητα, ενότητα και όραμα. Σήμερα κάνουμε την αρχή! Με την ψήφο μας, δίνουμε δύναμη στον Σύλλογό μας και στο πατραϊκό εμπόριο».

 

 

Κ. Νικολακόπουλος, μία δυνατή υποψηφιότητα

Επιτυχημένος επιχειρηματίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των οπτικών, ο Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος εκ των ιδιοκτήτων του γνωστού καταστήματος «Optical Area», στην οδό Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου, καταθέτει μέσω της υποψηφιότητας του σε αυτές τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών τη δική του αγωνία για το μέλλον του κλάδου, αλλά και τις προτάσεις του, όπως αυτές εκφράζονται μέσω του συνδυασμού «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» με επικεφαλής τον Κ. Ζαφειρόπουλο. Άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τον ιστορικό Σύλλογο, πιστεύοντας ακράδαντα στη δύναμη της ενότητας. Γι’ αυτό και απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές, ιδιαίτερα σήμερα, οπότε και λήγει η εκλογική διαδικασία, με σκοπό ο Σύλλογος να αποκτήσει ισχυρή φωνή και ένα Δ.Σ. που θα μπορεί να εγγυηθεί την την επόμενη μέρα. Όπως ο ίδιος ανέφερε «αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το εμπόριο στην πόλη μας, το οποίο προσπαθεί να μείνει ζωντανό μετά από μια μακρά δύσκολη περίοδο. Οφείλουμε στα παιδιά μας να δώσουμε με εντιμότητα κι αυτή τη μάχη. Όλοι μαζί και με επικεφαλής τον Κώστα Ζαφειρόπουλο που έχει αποδείξει ότι έχει τη δυναμική, το ήθος και την διάθεση να προσφέρει μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε αυτές τις εκλογές νικητής πρέπει να είναι οι έμποροι. Και από τη δική μου πλευρά καλώ όλους συναδέλφους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προς παραχώρηση ο Άραξος

Περιλαμβάνεται στο «πακέτο» των 22 περιφερειακών αεροδρομίων που θα προκηρυχθεί από το Υπερταμείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς παραχώρηση οδεύει το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, συμπεριλαμβανόμενο στο «πακέτο» των 22 περιφερειακών αεροδρομίων που βρίσκονται ακόμα υπό κρατικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το επιχειρησιακό σχέδιο 2022-2024, τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Υπερταμείο, θα προκηρυχθούν ως “πακέτο” με την περίοδο παραχώρησης να εκτιμάται σε 30 – 40 έτη.

Τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι τα ακόλουθα: Άραξος, Χίος, Αλεξανδρούπολη, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ… ΤΑ ΑΛΛΑ

Σημειώνεται ότι η υπόθεση παραχώρησης των κρατικών αεροδρομίων είναι παλιά, αλλά μέχρι τώρα δεν τελεσφόρησε και δεν προχώρησε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από τους πιο σοβαρούς είναι πως η «εξίσωση» αξιοποίησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων είναι δύσκολη, καθώς πολλά από τα εν λόγω αεροδρόμια δεν διαθέτουν την κίνηση και τις αεροπορικές συνδέσεις που θα τα καθιστούσαν ελκυστικά για ιδιώτες επενδυτές. Όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα αεροδρόμια αυτά παρουσιάζουν ανομοιογενή χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την επιβατική και τη διεθνή κίνηση, τις προοπτικές ανάπτυξης, τις υποδομές και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων, αλλά και τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές ανάγκες.

Μοναδική εξαίρεση είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο ξεχώρισε από το υπόλοιπο «πακέτο» αφενός γιατί βρίσκεται στην κορυφή της κίνησης – το 2019 εξυπηρέτησε περισσότερους από 330.000 επιβάτες- και αφετέρου γιατί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του έχει επιδείξει ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Ως γνωστόν, ο ομώνυμος όμιλος έχει ταυτίσει την επιχειρηματική πορεία του µε την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, την οποία έχει αναδείξει σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό χάρη στις υποδομές και τις υπηρεσίες στο «Costa Navarino». Στο αεροδρόμιο θα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του (επέκταση κτηρίου και αεροσταθμού κατά 2.500 τ.μ., επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 32.000 τ.μ., αναβάθμιση διαδρόμου και τροχοδρόμου κ.ά.), αρχής γενομένης από απαλλοτριώσεις, με το υπουργείο Υποδομών να έχει υπολογίσει τις δαπάνες αυτές από 60 έως 80 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σφροδρή χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Βροντές άκουγαν οι Πατρινοί χθες τα ξημερώματα, όμως η Πάτρα δεν επλήγη από κάποια κακοκαιρία. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και σε άλλες γειτονικές περιοχές, όπως η Αιτωλοακαρνανία. Μάλιστα, στο Αγρίνιο υπήρξε σφοδρή χαλαζόπτωση που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες. Το χαλάζι που έπεφτε δε, είχε το μέγεθος… καρυδιού!

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα εφημερεύοντα φαρμακεία (30/6)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΠΕΜΠΤΗ 30-6-2022

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00: Σοφιανόπουλος Ανδρέας Πλ. Υψηλών Αλωνίων 16.

 

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ

21:00-02:00: Μιχαλοπούλου Γεωργία Ρήγα Φεραίου 105, Σοφιανόπουλος Ανδρέας Πλ. Υψηλών Αλωνίων 16.

02:00-08:00 πρωί: Μιχαλοπούλου Γεωργία Ρήγα Φεραίου 105.

 

ΜΕΣΣΑΤΙΔΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00 & 21:00-22:30: Βασιλόπουλος Νικόλαος Ειρήνης και Φιλίας 3 (Δεμένικα).

 

ΡΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00 & 21:00-22:30: Ιντζές Δημήτριος Πλησίον Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00 & 21:00-22:30: Παυλίδου Αγγελική Πατρών-Πύργου 87 (Τσαούση).

 

ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00: Μακρυγένη Γεωργία Ι. Σταυροπούλου 22 (Παραλία Μονοδένδρι).

 

ΔΥΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00& 21:00 πρωί: Κοντογιάννη Βασιλική Αλισσός.

 

ΛΑΠΠΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00- 08:00 πρωί: Οικονομόπουλος Παναγιώτης.

 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00 & 21:00-22:30: Παπαδοπούλου Μαρία Συγγρού 12.

 

ΝΕΟΣ ΕΡΙΝΕΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00: Δακορωνιάς Βασίλειος Καμάρες.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα