Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαρινέλλα: Το καλό λαϊκό τραγούδι πάντα θα μας συντροφεύει…»

Η «μεγάλη κυρία» του ελληνικού τραγουδιού μιλά στην «Γ» για την συναυλία της στην Πάτρα την Δευτέρα με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και για την καταξιωμένη καλλιτεχνική της πορεία στο χρόνο

 

Published

on

Η φωνή της γήινη και δυνατή, η ερμηνεία της καθηλωτική, τα τραγούδια της ανεπανάληπτα…

Η «σιδηρά κυρία» της λαϊκής μουσικής σκηνής, η Μαρινέλλα, με τις αμέτρητες επιτυχίες της, υπόσχεται μια βραδιά που θα αφήσει εποχή και στην Πάτρα.

Στις 9 το βράδυ της Δευτέρας θα συμπράξει επί σκηνής με την Νατάσσα Θεοδωρίδου, στο στάδιο της Παναχαϊκής και ήδη οι Πατρινοί αδημονούν να απολαύσουν την μαγευτική αυτή βραδιά που θα τους ταξιδέψει σε λαϊκά μονοπάτια που έχουν σημαδέψει το μουσικό στερέωμα.

Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου, δύο κυρίες του ελληνικού λαϊκού ενώνουν τις φωνές τους, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους, σε μια συνεργασία – σταθμό για αυτό το καλοκαίρι και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός η Πάτρα, μια πόλη που αγαπούν ιδιαίτερα και οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες. Υπόσχονται ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια, σε μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά.

Η «Γ» φιλοξενεί μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την σπουδαία κυρία του ελληνικού πενταγράμμου για το λαϊκό τραγούδι, για την επιτυχημένη πολύχρονη παρουσία της στη σκηνή, για τις συνεργασίες της με σπουδαίους καλλιτέχνες που άφησαν έντονο αποτύπωμα αλλά και για τα νέα παιδιά που έχει ενώσει τη φωνή της, απογειώνοντας το κοινό.

 

 

 

 

 

«Γ»: Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν καλλιτέχνη στο πέρασμα των χρόνων;

 

Πιστεύω ότι γενικά ο καλλιτέχνης έχει διάρκεια ζωής όσο κρατάει ζωντανό μέσα του το όνειρό του. Όσο και αν περνούν τα χρόνια ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει εφηβικές ανησυχίες και να μην επαναπαύεται στην όποια δόξα του. Ειδικά όμως για τους τραγουδιστές, πιστεύω ότι όσο και να το θέλει κάποιος να συνεχίσει, πρέπει η φωνή του να μην τον προδώσει για να μπορέσει να υπηρετήσει με αξιοπρέπεια αυτό που επέλεξε. Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος είναι οι επιλογές που κάνει κάποιος και η συνέπεια που κρατάει σταθερή σε όλη την διάρκεια της καλλιτεχνικής του ζωής. Αυτά όλα κάνουν έναν καλλιτέχνη να ξεχωρίζει μέσα στα χρόνια.

 

«Γ»: Πώς αισθάνεστε που έρχεστε στην Πάτρα μετά από αρκετά χρόνια;

Η Πάτρα είναι μια πολύ αγαπημένη μου πόλη και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που έρχομαι να τραγουδήσω εδώ με την Νατάσα. Είχα υπολογίσει να έρθω πολύ νωρίτερα στην όμορφη πόλη σας αλλά η πανδημία μας κράτησε μακριά όλον αυτόν τον καιρό. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τη στιγμή που θα είμαστε κοντά σας.

 

«Γ»: Τι αναπολείτε από τις μεγάλες εποχές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και ποια θεωρείτε ότι είναι η θέση του σήμερα;

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι άνθρωπος που αναπολώ συνέχεια το παρελθόν. Υπήρξαν βέβαια πολύ ωραίες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες είχα την τύχη να τις ζήσω σε όλο τους το μεγαλείο, μαζί με πολύ σπουδαίους συναδέλφους. Όμως και τώρα πιστεύω ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές του λαϊκού μας τραγουδιού και παρά τις όποιες δυσκολίες, είμαι βέβαιη ότι το καλό λαϊκό τραγούδι είναι τόσο βαθιά ριζωμένο μέσα μας, που δεν πρόκειται να το αφήσουμε να χαθεί ή να πάρει λάθος δρόμο. Πάντα θα μας συντροφεύει και θα έχει την σωστή θέση στην καρδιά μας.

 

«ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ…»

«Γ»: Πείτε μας για κάτι το οποίο δεν τολμήσατε και το έχετε μετανιώσει;

 

Για το μόνο που έχω πραγματικά μετανιώσει είναι ότι δεν έμαθα μουσική, εννοώ να γράφω και να διαβάζω. Αυτό είναι κάτι που με καίει γιατί είμαι σίγουρη ότι θα μάθαινα πολλά πράγματα μέσα από τους δρόμους της μουσικής και ζηλεύω αυτούς που έχουν την χαρά να έχουν σπουδάσει μουσική.

 

«ΕΧΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ»

«Γ»: Από τη διαδρομή σας ποιους συναδέλφους έχετε ξεχωρίζετε;

 

Όπως ξέρετε είμαι πάρα πολλά χρόνια στο χώρο του τραγουδιού και έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς σπουδαίους συναδέλφους μου, με πρώτο και καλύτερο τον Στέλιο Καζαντζίδη, που υπήρξε πραγματικά ένα φαινόμενο. Είναι περιττό να σας πώ πόσο αγαπώ και θαυμάζω τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Πάριο, την Χαρούλα, την Δήμητρα την Άλκηστη και τόσους άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες. Από την νεότερη γενιά έχω ξεχωρίσει αρκετούς και ήδη έχω συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια με τους περισσότερους από αυτούς. Μου αρέσει να βρίσκομαι στη σκηνή με νεώτερα παιδιά γιατί πάντα κάτι παίρνω και δίνω κι εγώ ό,τι καλύτερο μπορώ.

 

 

«Γ»: Ποια είναι η συμβουλή σας στους νέους καλλιτέχνες;

Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές αλλά το μόνο που θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά είναι να μην αναλώνονται σε πολλά επίπεδα και να κρατάνε μια σταθερή καλλιτεχνική πορεία.

 

 

«ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ  ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ…»

«Γ»: Επιτυχία και αποτυχία. Πώς τις διαχειριστήκατε;

Πολύ φυσιολογικά. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο “καλό-κακομαθημένη” και οποιαδήποτε αποτυχία κι αν αντιμετώπισα, δεν κατάφερε να με αποσυντονίσει. Όσο για την επιτυχία, επειδή εκτός από τραγουδίστρια, είμαι και μητέρα και γιαγιά, κρατάω την ισορροπία μου και την ηρεμία μου δίπλα στην οικογένειά μου και δεν αφήνω τις “σειρήνες” της δημοσιότητας να μου πάρουν τα μυαλά!! Ίσως τελικά αυτό να είναι και το μυστικό της επιτυχίας μου…

 

Συνέντευξη στην Μαρία Σπ. Ορφανού

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement