Connect with us

Πολιτισμός

Β. Μπεκίρης: Νέο βιβλίο για την Κ. Αχαία και τα νεανικά του χρόνια

Published

on

Πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Κάτω Αχαΐας η παρουσίαση του 14ου βιβλίου του πρώην υπουργού και συγγραφέα Βασίλη Μπεκίρη με τίτλο: «Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑΣ».

Η παρουσίαση έγινε σε περιορισμένο αριθμό προσωπικών φίλων του Βασίλη Μπεκίρη στους οποίους παρεδόθη το βιβλίο με ειδική αφιέρωση. Βέβαια ο συγγραφέας υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει και άλλη επίσκεψη στην Κάτω Αχαΐα για να δοθούν αντίτυπα του βιβλίου και σε άλλους φίλους οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στην πρώτη επίσκεψη.

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στα παιδικά χρόνια του Βασίλη Μπεκίρη, στο κατοχικό σχολείο, στο μετέπειτα κανονικό σχολείο, κλπ ενώ ο συγγραφέας αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα μας και τις πρώτες εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι την περίοδο εκείνη και εις ηλικία 12 ετών ο Βασίλης Μπεκίρης έλαβε την μεγάλη απόφαση «να γίνει πολιτικός», μία απόφαση που πραγματοποιήθηκε μετά από 28 χρόνια όταν εξελέγη βουλευτής στις 17 Νοεμβρίου 1974.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement