Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Συναυλία της λαϊκής ορχήστρας «Εν Χορδώ- Θεόδωρος Γεωργόπουλος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, πραγματοποιεί η «Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ – Θεόδωρος Γεωργόπουλος», την Παρασκευή 12 Αυγούστου (ώρα 21:30) στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Τη συναυλία και τα μπουζούκια της Ορχήστρας «Εν Χορδώ – Θεόδωρος Γεωργόπουλος», θα πλαισιώσουν και παιδιά του απόδημου Ελληνισμού της Νότιας Αφρικής, τα οποία εδώ και χρόνια παρακολουθούν, τα εξ αποστάσεως μαθήματα της Πατρινής Ορχήστρας.
Θα παρουσιαστεί ένα ποικίλο έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα, με τραγούδια και μελωδίες των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών και δημιουργών, με ερμηνευτές τον Δημήτρη Δημόπουλο και την Κωνσταντίνα Μπακάλη.
Τη συναυλία θα παρακολουθήσει και η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα, κυρία Beryl Rose Sisulu.
Η Ορχήστρα «Εν Χορδώ» ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και τη διευθύντριά της, δρ, Αναστασία Κουμούση, για την αγαστή συνεργασία.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Παράλληλα, το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό με ελεύθερη είσοδο στη μόνιμη και την περιοδική έκθεση με τίτλο: «100 χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή. Πρόσφυγες-Δημιουργοί», από τις 20.00 έως τις 24:00.
Την ίδια ημέρα ο αρχαιολογικός χώρος του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πατρών θα παραμείνει ανοικτός από τις 20.00-24.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement