Connect with us

Μαγειρική

Ανάλαφρο σορμπέ καρπούζι    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Μερίδες 6

120 γρ. νερό

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 λεμόνι, το ξύσμα

700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση

Φτιάχνετε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα μικρό σκεύος όλα τα υλικά, εκτός από το καρπούζι. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει. Κόβετε το καρπούζι σε κομματάκια και τα ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το κρύο σιρόπι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας λείος ομοιογενής πολτός. Μεταφέρετε σε μεταλλικό σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει. Ανά 1 ώρα βγάζετε και ανακατεύετε με πιρούνι για να μην πιάσει κρυστάλλους. Το κάνετε για 2-3 φορές. Κατόπιν αφήνετε να παγώσει τελείως. Σερβίρετε με κομματάκια καρπουζιού. Πριν σερβίρετε αφήνετε το σορμπέ για 5΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement