Connect with us

Μαγειρική

Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια          

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα μανιτάρια

600 γρ. άγρια μανιτάρια

4 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

6 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα

3 σελίδες σκόρδο, ολόκληρες, καθαρισμένες

Για τις μπριζόλες

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες T-bone (κόντρα, σπαλομπριζόλα, μπριζόλα από μοσχάρι γάλακτος)

3 κουτ. σούπς ε.π. ελαιόλαδο (ανά μπριζόλα)

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 5΄. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240°C. Ζεσταίνετε καλά ένα σχαροτήγανο, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 2΄ από κάθε πλευρά. Τις βάζετε σε ταψί με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Αν θέλετε να τις ψήσετε στα κάρβουνα, τότε τις τοποθετείτε στη σχάρα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλετε το κρέας. Υπολογίζετε πάντως για 1 κιλό κρέας 12΄-14΄ για rare και 16΄-18΄ για well done. Ο χρόνος αυτός είναι λίγο λιγότερος στη σχάρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβετε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε 1 στρώση στο τηγάνι. Αν το τηγάνι είναι μικρό, τα σοτάρετε σε δόσεις. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, δεν ανακατεύετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα μανιτάρια από τη μια πλευρά για 3΄, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Σοτάρετε για ακόμα 5΄, ανακατεύοντας συχνά με την κουτάλα. Προσθέτετε το βούτυρο, το θυμάρι και το σκόρδο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού περιχύνετε συνεχώς τα μανιτάρια με το βούτυρο, για 4΄. Αφαιρείτε τα μανιτάρια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρετε σε επιφάνεια κοπής με έξτρα φρέσκο θυμάρι πλάι στις μπριζόλες.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement