Connect with us

Μαγειρική

Αμπελοφάσουλα «μακαρονάδα»        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό αμπελοφάσουλα (λιβιά)

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

4 κουτ. σούπας βούτυρο

Για τη σάλτσα τομάτας

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη

2 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους τραβώντας τα κατά μήκος για να αφαιρέσετε μαζί και τις κλωστές τους. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό προσέχοντας μη σας λιώσουν και τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ φτιάχνετε και τη σάλτσα τομάτας. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι για 1 λεπτό και προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και το μπαχάρι. Βράζετε μέχρι να δέσει, για 20 λεπτά περίπου. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, βάζετε το βούτυρο σε μικρό σκεύος να κάψει στη φωτιά και τα περιχύνετε. Προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζετε με το τυρί και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement