Connect with us

Μαγειρική

Ψητό αρνί με salsa verde

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.600γρ. αρνί μπούτι, ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο (ζητήστε το από το χασάπη σας)

1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους, ελαφρώς κοπανισμένους

χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη salsa verde

1 κρεμμυδάκι εσαλότ, χοντροκομμένο

4 αντζούγιες από βαζάκι, στραγγισμένες από το ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουτ. σούπας κάππαρη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο

1 μικρό ματσάκι βασιλικό, χοντροκομμένο

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τους μαραθόσπορους με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Τρίβετε με αυτό το μίγμα όλο το αρνί και το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240οC στον αέρα και ετοιμάζετε τη salsa verde. Χτυπάτε όλα τα υλικά σε μπλέντερ μαζί με 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σάλτσα, όχι όμως λεία σαν αλοιφή. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη. Τυλίγετε το αρνί σε ρολό, το δένετε σε τρία σημεία με σπάγγο ψησίματος και το βάζετε σε ρηχό ταψί. Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα. Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί πριν το κόψετε. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη salsa.

Ροή ειδήσεων

Advertisement