Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Πατατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη γέμιση

250 γρ. φέτα

250 γρ. ανθότυρο

2 αυγά

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γάλα πλήρες

αλάτι, φρέσκο πιπέρι

δυόσμο και άνηθο, ψιλοκομμένους (προαιρετικά)

Για το τύλιγμα

6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σπάτε με πιρούνι τη φέτα και ανθότυρο, ενσωματώνετε αυγά, γιαούρτι, γάλα και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε μεμβράνη σε ταψί και στρώνετε το μείγμα σε μια ορθογώνια πλάκα 18×12 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες. Κόβετε την πλάκα σε 4 κομμάτια 9×6 εκ. Βάζετε τις πατάτες σε κρύο νερό, έχετε το βούτυρο και ένα πινέλο πρόχειρο, τοποθετείτε την κόλλα Α4 στον πάγκο και από πάνω στρώνετε ένα κομμάτι μεμβράνη. Ρυθμίζετε το μαντολίνο να κόβει φέτες 1-1,5 χιλιοστό. Με το πινέλο βουτυρώνετε τη μεμβράνη στο μέγεθος της Α4 και κόβετε τις πατάτες. Τις στρώνετε πάνω στη μεμβράνη, να πατάει η μία την άλλη και να μην αφήνει κενά, χρησιμοποιώντας την Α4 ως οδηγό. Τις βουτυρώνετε με το πινέλο και τοποθετείτε το 1 από τα 4 κομμάτια της γέμισης στη μέση από τις πατάτες. Διπλώνετε με τη μεμβράνη το πάνω και το κάτω κομμάτι σαν πακέτο και πιέζετε ελαφρώς. Διπλώνετε τα φτερά το ένα από πάνω και το άλλο από κάτω, τυλίγετε με τη μεμβράνη και βάζετε στην κατάψυξη. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Αφήνετε στην κατάψυξη για 30΄και ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180°C για 30΄.

Περισσότερα

Μαγειρική

Χοιρινό στη γάστρα με μέλι       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

1-1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα), σε κομμάτια των 100 γρ.

2 μέτρια κρεμμύδια, λιωμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο

300 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. γλυκού σιναπόσπορο, σπασμένο σε γουδί

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε γάστρα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαραθόσπορο. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το μέλι, τον σιναπόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε το κρέας και ανακινείτε τη γάστρα να πάει παντού. Ψήνετε για 30΄, χαμηλώνετε στους 160°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Σερβίρετε ζεστό. Αν δεν έχετε γάστρα, μπορείτε να ψήσετε το χοιρινό σε ταψί σκεπάζοντάς το με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ώστε να πετύχετε το ίδιο περίπου αποτέλεσμα. Το τελευταίο μισάωρο του ψησίματος το ξεσκεπάζετε ώστε να ροδίσει το κρέας. Γαρνίρετε με τηγανητές πατάτες ή πουρέ, με λευκό πιλάφι ή μια σαλάτα εποχής.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Μακαρονάδα Αλφρέντο  

Δημοσιεύθηκε

στις

        

Υλικά (για 4 άτομα)

Μερίδες: 2

100 γρ. τυρί cottage

250 ml γάλα φρέσκο

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη

200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στον πολυκόφτη το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σάλτσα λεία. Αδειάζετε το περιεχόμενο του πολυκόφτη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος. Βάζετε σε μια  σπαγγετιέρα μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε το ζυμαρικό και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Μεταφέρετε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτετε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνετε με λίγο από το νερό που κρατήσατε. Μοιράζετε σε δύο πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερα

Μαγειρική

Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 φέτες μπέικον, χοντροκομμένο

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 φύλλα δάφνης

2 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή

2 λεμόνια, τον χυμό

4 μεγάλες πατάτες, σε φέτες

1.200 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, χωρίς κόκαλο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1′. Αφαιρείτε από το τηγάνι. Σε ένα ταψί προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες και το μπέικον και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε το κρέας καλά και το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες. Ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν καλά το κρέας και οι πατάτες. Δυναμώνετε στη συνέχεια τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για άλλα 10΄ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα το φαγητό.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα