Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Πατατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη γέμιση

250 γρ. φέτα

250 γρ. ανθότυρο

2 αυγά

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γάλα πλήρες

αλάτι, φρέσκο πιπέρι

δυόσμο και άνηθο, ψιλοκομμένους (προαιρετικά)

Για το τύλιγμα

6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σπάτε με πιρούνι τη φέτα και ανθότυρο, ενσωματώνετε αυγά, γιαούρτι, γάλα και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε μεμβράνη σε ταψί και στρώνετε το μείγμα σε μια ορθογώνια πλάκα 18×12 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες. Κόβετε την πλάκα σε 4 κομμάτια 9×6 εκ. Βάζετε τις πατάτες σε κρύο νερό, έχετε το βούτυρο και ένα πινέλο πρόχειρο, τοποθετείτε την κόλλα Α4 στον πάγκο και από πάνω στρώνετε ένα κομμάτι μεμβράνη. Ρυθμίζετε το μαντολίνο να κόβει φέτες 1-1,5 χιλιοστό. Με το πινέλο βουτυρώνετε τη μεμβράνη στο μέγεθος της Α4 και κόβετε τις πατάτες. Τις στρώνετε πάνω στη μεμβράνη, να πατάει η μία την άλλη και να μην αφήνει κενά, χρησιμοποιώντας την Α4 ως οδηγό. Τις βουτυρώνετε με το πινέλο και τοποθετείτε το 1 από τα 4 κομμάτια της γέμισης στη μέση από τις πατάτες. Διπλώνετε με τη μεμβράνη το πάνω και το κάτω κομμάτι σαν πακέτο και πιέζετε ελαφρώς. Διπλώνετε τα φτερά το ένα από πάνω και το άλλο από κάτω, τυλίγετε με τη μεμβράνη και βάζετε στην κατάψυξη. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Αφήνετε στην κατάψυξη για 30΄και ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180°C για 30΄.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement