Connect with us

Μαγειρική

Κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη γέμιση

½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο 2 φορές από τη μηχανή

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

300 γρ. σκληρή φέτα, θρυμματισμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον χυλό

320 γρ. καλαμποκάλευρο

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κουτ. γλυκού αλάτι

3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

420 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τον κιμά και σοτάρετε για 12 λεπτά να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Προσθέτετε το αυγό, τον δυόσμο και τη φέτα και ανακατεύετε καλά. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το καλαμποκάλευρο, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας διαρκώς, να δημιουργηθεί ένας μέτριος προς πηχτός χυλός. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Λαδώνετε καλά τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα από ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. Αδειάζετε εκεί τον μισό χυλό και τον απλώνετε ομοιόμορφα με κουτάλι. Από πάνω στρώνετε το μείγμα του κιμά. Αραιώνετε τον υπόλοιπο χυλό με 1 φλιτζ. χλιαρό νερό και με ένα κουτάλι τον απλώνετε πάνω στη γέμιση. Βάζετε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνετε για 45 λεπτά, να κάνει τραγανή κρούστα και να ροδίσει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement