Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάντηση…στο «Mall της Πάτρας»-Παγώνουν, προσωρινά, οι εργασίες του νέου ΙΚΕΑ στην ΑΒΕΞ, ποιες οι ενστάσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράταση λαμβάνει ο… νέος «ανένδοτος αγώνας» που ετοιμάζονται να κηρύξουν οι έμποροι κατά του πρώτου Mall το οποίο φαίνεται ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στην πόλη, στο ακίνητο της πρώην ΑΒΕΞ, το ΙΚΕΑ – Όμιλος «Φουρλής».

Στην Ακτή Δυμαίων οι εργασίες μέχρι πρόσφατα προχωρούσαν πυρετωδώς καθώς έχει ανακοινωθεί η κατασκευή ενός νέου, μεσαίου μεγέθους, ΙΚΕΑ στην Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βρίσκεται στην φάση ανάπτυξης τριών νέων καταστημάτων σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Ελληνικό.
Το πλάνο του Ομίλου «Φουρλής» ειδικότερα για την Πάτρα φαίνεται να περιλαμβάνει πέντε μεγάλα καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα κατάστημα ΙΚΕΑ. Την ανέγερση του εμπορικού πάρκου τύπου «Mall» στην Πάτρα έχει αναλάβει η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων «Ten Brinke Hellas».
Στην Πάτρα κατασκευάζεται το δεύτερο εμπορικό πάρκο της εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων Ten Brinke στην Ελλάδα, σε ένα σημείο «φιλέτο», αρκετά κοντά στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το Νότιο Λιμάνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Μall της ΙΚΕΑ λαμβάνει παράταση και αναμένεται να είναι έτοιμο κατά το β’ εξάμηνο του 2023. Η οικονομική – ενεργειακή κρίση αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την σχετική μελέτη, καθυστερούν την ανάπτυξη της επένδυσης.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ
Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με την διοίκηση να εξετάζει όλες τις προτάσεις που αφορούν σε μια απάντηση, εκ μέρους του τοπικού εμπορίου, στην ανάπτυξη του πρώτο Mall με άμεση πρόσβαση από το κέντρο και τις νότιες συνοικίες της πόλης.
Προς το παρόν η εταιρεία Ten Brinke δεν φαίνεται να έχει κλείσει το ζήτημα που αφορά την πολεοδομική αδειοδότηση της επένδυσης. Για αυτό και ο Εμπορικός Σύλλογος, σε πρώτη φάση, από αυτή την εβδομάδα που διανύουμε (ίσως και αύριο Δευτέρα) ετοιμάζεται να αξιολογήσει τα χωροταξικά δεδομένα της περιοχής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά και την παλαιότερη εμπειρία του Jumbo, στην Ακτή Δυμαίων εντός της Veso, όπου-παρά τις αντιδράσεις- η επένδυση προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά, η διοίκηση του Συλλόγου μελετά εναλλακτικά σχέδια δράσης.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Κατ αρχήν, στην πορεία αδειοδότησης και ολοκλήρωσης του έργου, ο Εμπορικός θα ζητήσει να τηρηθούν όλες οι σχετικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται ότι η δημιουργία πολυκαταστημάτων απαγορεύεται να γίνεται πλησίον του κεντρικού εμπορικού αστικού ιστού. Υπολογίζεται ότι η εταιρεία επιθυμεί να αξιοποιήσει εμπορικά το σύνολο των τετραγωνικών που προβλέπονται με βάση τον συντελεστή δόμησης, κοντά στα 1.200 τ.μ. για εμπορικά καταστήματα.
Επίσης, εναλλακτικά, η διοίκηση του Συλλόγου θα αναζητήσει στοιχεία που αφορούν τα εμπορικά brand, εκτός του ΙΚΕΑ, τα οποία ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν στο νέο εμπορικό κέντρο. Οι έμποροι της Πάτρας θεωρούν ότι, για το καλό του εμπορίου, των καταναλωτών και της πόλης, ο «Όμιλος Φουρλή» πρέπει και μπορεί να επιδείξει διάθεση συνεργασίας ώστε να λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά ως προς το τοπικό εμπόριο και την ανάπτυξη των πωλήσεων στην αγορά της Πάτρας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Δευτέρα (5/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται την Δευτέρα 5/12.

Toν πολυαγαπημένο μας

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΑΝΑΣΤ. ΓΙΑΒΡΗ

(ΕΤΩΝ 93)

Κηδεύουμε την Δευτέρα 5-12-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.

Τα αδέλφια του: Ανδρέας και Χριστίνα Γιαβρή, Κωνσταντίνα (χήρα) Δημ. Παπαευθυμίου. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΜΑΡ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε την Δευτέρα 5-12-2022 και ώρα 10:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τα παιδιά της: Αλέξανδρος και Θεοδώρα Αλεξανδρίδη, Αρίστη και Ιωάννης Χαμακιώτης. Οι εγγονοί: Μαρίνος, Βασιλική, Βασιλική, Ελένη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΓΕΩΡΓΙΑ (χήρα) ΔΗΜ. ΡΩΜΑΝΟΥ

(ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΠΑΖΙΟΥ – ΕΤΩΝ 86)

Κηδεύουμε την Δευτέρα 5-12-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς. Η ταφή θα γίνει στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών.

Τα παιδιά της: Στέφανος Ρωμανός, Σωτηρία και Χρήστος Ζαπάντης, Ελένη και Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, Θεόδωρος και Θεοδώρα Ρωμανού, Βασιλική και Χρήστος Σκιντζής. Τα αδέλφια: Χαρίκλεια και Σπύρος Φραγκισκάτος. Τα εγγόνια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΚ. ΘΩΜΑ

(ΕΤΩΝ 97)

Κηδεύουμε την Δευτέρα 5-12-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θωμεΐκων. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 2 μ.μ.

Τα παιδιά του: Νικόλαος και Βασιλική Θωμά. Η εγγονή: Παναγιώτα. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΚΙΑΦΑ. Γούναρη 173 & Αγ. Δημητρίου. Τηλ.: 2610-275.295 – Πάτρα, Κάτω Αχαΐα – τηλ.: 26930-22.077.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΝΙΚ. ΚΑΝΑΚΗ

(ΕΤΩΝ 80)

Κηδεύουμε την Δευτέρα 5-12-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγος: Μαρία. Τα παιδιά: Νικόλαος Κανάκης, Ελένη (χήρα) Ανδρ. Κανάκη, Διονύσιος και Χριστίνα Κανάκη, Βασίλειος Κανάκης, Δήμητρα Γιαννοπούλου. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πτώση γυναίκας από βεράντα 1ου ορόφου στην περιοχή της Περιβόλας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός σήμανε σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι 1ου ορόφου πολυκατοικίας. Στο σημείο βρέθηκε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ οπού παρέλαβε και μετέφερε την γυναίκα σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο καθώς και η Αστυνομία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ νοσηλεύεται 15χρονος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση – Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο απότη Ζάκυνθο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός σήμανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στις 5 απόγευμα εξαιτίας διακομιδής ανηλίκου από τη Ζάκυνθο.
Πρόκειται για διασωληνωμένο νεαρό ηλικίας 15,5 ετών, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά τον τραυματισμό του από τροχαίο με μηχανάκι.

Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση του 15χρονου χαρακτηρίζεται βαριά.
Ολοι προσεύχονται ο 15χρονος να βγει νικητής από την μάχη που δίνει, έχοντας στο πλευρό του γιατρούς, νοσηλευτές και τις προσευχές των δικών του ανθρώπων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα