Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νίκος Τζανάκος: “Αχ βρε Δημήτρη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο άδικος χαμός του Δημήτρη Αλεξίου έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Ο Νίκος Τζανάκος αποχαιρέτισε τον επιστήθιο φίλο του με την παρακάτω ανάρτηση:

“Αχ βρε Δημήτρη.
Ήμουν και εγώ ένας από τους πολυάριθμους φίλους σου στην πόλη, που περιμέναμε πως η είδηση της τόσο ξαφνικής και άδικης απώλειας σου, θα ήταν λανθασμένη.
Δυστυχώς όμως η αμείλικτη πραγματικότητα, διέψευσε και τις λιγοστές ελπίδες.
Και να τώρα φίλε που πρέπει να σε αποχαιρετίσουμε, ξεκινώντας με ένα τεράστιο “γιατί;”!
«Οι λέξεις θα είναι πάντα φτωχές και λίγες για να αποτυπώσουν το τι ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου και να προσδιορίσουν το τεράστιο κενό που αφήνει ο αναπάντεχος χαμός του, σε όλους όσοι σταθήκαμε τυχεροί να τον συναντήσουμε, να τον γνωρίσουμε, να συναναστραφούμε μαζί του.
Πολύ περισσότερο, τα λόγια είναι αδύναμα να αναδείξουν το τι σήμαινε η παρουσία του για την δημοτική μας παράταξη, «Πάτρα, η δική σου πόλη», αλλά και για εμένα προσωπικά ως επικεφαλής της.
Ανεκτίμητος φίλος, στιβαρός συνεργάτης, πολύτιμος υποστηρικτής… είναι μόνο ένα μέρος των αυτονόητων και αυταπόδεικτων πτυχών της τόσο δυνατής σχέσης που σφυρηλατήσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Συμπορευόμενοι με έρεισμα την αμοιβαία εκτίμηση και τον σεβασμό στις απόψεις, τον πλουραλισμό και την δημοκρατία, αλλά και με κίνητρο την έγνοια για την πόλη μας, την τοπική μας κοινωνία, τις ανάγκες της και τα δικαιώματα της.
Ο Δημήτρης, αυτός ο εκπληκτικός Συμπολίτης, Ενεργός Πολίτης, ο εξαίρετος Άνθρωπος και Οικογενειάρχης, υπήρξε ταυτοχρόνως πηγή έμπνευσης και στυλοβάτης για την έναρξη κάθε προσπάθειας που αφορούσε στο κοινό καλό.
Η ‘Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών’ η οποία ξεκίνησε τον αγώνα, πάλεψε και έπεισε όλη την πόλη να αγωνιστεί και να πετύχει τελικά, την παράδοση του Θαλασσίου Μετώπου στην πόλη της Πάτρας, χάνει τον άνθρωπο που είχε την ιδέα της πρότασης και της σύμπλευσης των πέντε συμπολιτών μας, ανάμεσα στους οποίους ο ίδιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
Η μνήμη του θα κρατά άσβεστο στο νου μας το όραμα του για μια κοινωνία περισσότερης αξιοπρέπειας, περισσότερης κατανόησης και περισσότερης αισθητικής…
Στην αξιαγάπητη οικογένεια του, που ήρθε αντιμέτωπη με τον ανείπωτο πόνο τόσο αναπάντεχα, απευθύνω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου και το μήνυμα ότι ο Δημήτρης θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας…».
Επίτρεψέ μου, ως δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς σου, να χρησιμοποιήσω αυτή τη φωτογραφία σου, μπροστά στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, από την εποχή που αγωνιζόσουν για την παραχώρηση του στην πόλη μας.
Καλό σου παράδεισο φίλε”.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Μπαράζ εμπρησμών σε κάδους τη νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπαράζ εμπρησμών κάδων απορριμμάτων είχαμε τη νύχτα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες   τρεις κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετά από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γλαύκου, ενώ οι άλλες δύο σε κάδους στην Ακτή Δυμαίων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Αγρια κόντρα στο Ασυλο Ανιάτων -17 από τους 59 εργαζόμενους… υπέρ του γιατρού εργασίας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση, υπέρ του γιατρού εργασίας στο Ασυλο Ανιάτων της Πάτρας πραγματοποίησαν – χθες – 17 από τους 59 εργαζόμενους, που αποτελούν και την «αντιπολίτευση» στο Σωματείο τους.

Εστειλαν, μάλιστα,  και φωτογραφία τους σχολιάζοντας: «Ως εργαζόμενοι, μακριά από παρατάξεις και συνδικαλιστικά τεχνάσματα, συμμετείχαμε σε μια ολιγόλεπτη μεν, αλλά βαθιά ανθρώπινη συγκέντρωση συμπαράστασης στον ιατρό εργασίας και επιβλέποντα των περιθαλπομένων, για το επεισόδιο που περιγράψατε. Η συγκέντρωση, αν και προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή, πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Ιδρύματος και παρευρέθησαν αρκετοί εργαζόμενοι. Είχατε δίκιο με την εκτίμησή σας, η ένταση είχε συνέχεια, με θετική όμως χροιά»!

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο των εργαζομένων και πρωταγωνιστή του επεισοδίου με τον γιατρό εργασίας, Θεόδωρο Παπαγεωργόπουλο, «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανήκουν στην αντιπολίτευση, ενώ ο φερόμενος ως επικεφαλής τους είναι ο γιος της αντιπροέδρου του ΔΣ, οπότε λογικό να υποστηρίζουν τον ιατρό εργασίας».

Χθες, το σωματείο έκανε 4ωρη στάση εργασίας, ενώ ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατήγγειλε πως ο ιατρός έχει ειδικότητα πνευμονολόγου και όχι «εργασίας»!

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες αντάλλαξαν «βαριές κουβέντες» όταν ο συνδικαλιστής έκανε παρατηρήσεις στον γιατρό σε σχέση με μη παρέμβασή του στις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας εργαζομένων λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αθώος ο συνδικαλιστής Αστυνομικός – Είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθωώθηκε στο Εφετείο ο Χρήστος Τέγας, γνωστός συνδικαλιστής της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας και δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, που είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία.

Είχε μηνυθεί από συναδέλφους του για πλαστογραφία και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε έναν χρόνο φυλάκισης. Μετά την απόφαση αυτή ο κ. Τέγας προσέφυγε στο Εφετείο και σύμφωνα με τους δικηγόρους του Παντελή Κοκοτό και Δηµήτρη Ρεπάσο, ο συνδικαλιστής αθωώθηκε «πανηγυρικά».

Το Τριµελές Εφετείο Πληµµεληµάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την αθώωσή του για την υπόθεση της πλαστογραφίας. «Το Δικαστήριο λαµβάνοντας υπόψη του το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, των υπερασπιστικών ισχυρισµών, αλλά και την προσωπικότητα του ιδίου του Χρήστου Τέγα, κατέληξε οµόφωνα στην αθώωσή του.

«Με την αθώωσή του τίθεται τέλος στο διασυρµό, τη ρητορική µίσους, την σπίλωση της υπόληψής του τόσο ως αστυνοµικού όσο και ως ενεργού πολίτη», ανέφεραν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα