Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η μεγάλη στιγμή της Εθνικής

Published

on

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Νεανίδων υποδέχεται στις 12μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο την Τουρκία για την παραμονή της στην League A

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ένα παιχνίδι που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καλείται να δώσει η Εθνική ομάδα των Νεανίδων σήμερα (12 μ.) στο Παμπελοποννησιακό στάδιο με αντίπαλο την Τουρκία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19.

Το εθνικό μας συγκρότημα έχοντας έναν βαθμό πηγαίνει για δύο αποτελέσματα καθώς ο στόχος είναι η παραμονή στην League A.

Να θυμίσουμε ότι τα κορίτσια του Γιώργου Παπακώστα στο πρώτο παιχνίδι με την Ολλανδία πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) αν και θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει και τους τρεις βαθμούς της νίκης αν στην τελική τους προσπάθεια ήταν πιο εύστοχες.

Στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην πρώτη Σουηδία αν και είχαν καλή αγωνιστική παρουσία σε δύο στιγμές αδράνειας δέχτηκαν δύο γκολ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Τουρκίας βρίσκεται στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς ενώ σε δύο παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

Το σημερινό παιχνίδι είναι τελικός καθώς το μόνο που δεν θέλει η γαλανόλευκη ομάδα είναι να χάσει.

 

Γ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ «Οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας»

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας έθεσε τον στόχο της νίκης-παραμονής της γαλανόλευκης στη League A την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Παρά την ήττα από τη Σουηδία, το ευχάριστο για μένα ήταν πως έχουμε παίξει μέχρι τώρα στο τουρνουά με δύο ομάδες, οι οποίες είναι εξαιρετικά ισχυρές και κατέχουν υψηλή θέση στο ranking της UEFA, όμως καταφέραμε να τις αντιμετωπίσουμε στα ίσια πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλές εμφανίσεις και στις δύο αναμετρήσεις. Θεωρώ ότι και σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 7/10) με τη Σουηδία και στην ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ολλανδία αποδείξαμε τη δυναμική και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα.

Το γεγονός ότι αντεπεξήλθαμε τόσο καλά και στις δύο αναμετρήσεις δείχνει ότι υπάρχει μέλλον για αυτά τα κορίτσια, τα οποία είμαι σίγουρος ότι «αποτελούν το αύριο» του Ελληνικού Γυναικείου Ποδοσφαίρου και θα στελεχώσουν μελλοντικά την Εθνική Γυναικών. Το παιχνίδι με την Σουηδία κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην κόπωση των κοριτσιών που βρίσκονται ακόμη στην προετοιμασία τους, μιας και τα πρωταθλήματα δεν έχουν αρχίσει, όμως είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική απόδοσή μας.

Ενόψει της τελευταίας αναμέτρησης με την Τουρκία, οφείλουμε να δώσουμε και πάλι τον καλύτερό μας εαυτό όπως σε κάθε αγώνα και να πάρουμε τη νίκη ώστε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής στη League A ώστε τα κορίτσια να πάρουν σημαντικές εμπειρίες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, συνεχίζοντας στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης».

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 2 αγώνες)

Σουηδία               3-0          6

Ολλανδία            7-1          4

Ελλάδα                1-3          1

Τουρκία               0-7          0

 

 

Κάλεσμα στον κόσμο από τη Ρόμπολα

Όπως αναφέραμε το παιχνίδι της Εθνικής με την Τουρκία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εφόσον προσλαμβάνει εθνική υπόσταση και η στήριξη του κόσμου πρέπει να είναι εκκωφαντική.

Πολλάκις έχουμε αναφέρει ότι τα κορίτσια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό τιμώντας το εθνόσημο στο στήθος όμως χρειάζεται και η δύναμη της κερκίδας. Η ΕΠΣ Αχαΐας ήδη έχει στείλει επιστολή σε όλα τα σχολεία της Αχαΐας για να δώσουν το «παρών» και οι μαθητές.

Δυστυχώς από την άλλη πλευρά οι αρμόδιοι φορείς, πρωτίστως ο Δήμος Πατρέων όπως και το Επιμελητήριο Αχαΐας αδράνησαν, καθώς δεν πήραν καμία σχετική πρωτοβουλία έτσι ώστε να γεμίσει το γήπεδο με φιλάθλους στηρίζοντας τη γαλανόλευκη ομάδα.

Η αρχηγός αποστολής του Εθνικού μας συγκροτήματος Αριστέα Ρόμπολα μέσω της «Γ» καλεί όλους τους φιλάθλους της Αχαΐας να δώσουν δυναμικό «παρών».

«Τα κορίτσια στις δύο αναμετρήσεις έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Στο σημερινό παιχνίδι με την Τουρκία η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη. Ζητάμε την στήριξη του κόσμου στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας και όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας στην League A».

 

Για την πρωτιά στον Όμιλο

Σήμερα υπάρχει και το παιχνίδι κορυφής ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Σουηδία οι οποίες έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου (12μ.) με τις δύο ομάδες να μάχονται για την πρώτη θέση του Ομίλου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement