Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γ.Δερβίσης: Οδηγούν τους καταναλωτές σε no-name προϊόντα-Προϊόντα άρτου ιδιωτικής ετικέτας, έναντι επώνυμων τοπικών ειδών, αναμένεται να περιλαμβάνει το «καλάθι του νοικοκυριού»

Published

on

Θα πέσουν οι τιμές στο ψωμί του τοστ και τη φρατζόλα; Πως μπορεί τη τοπική αρτοβιομηχανία να συμβάλει στο «καλάθι του νοικοκυριού» με τα 50 επώνυμα βασικά είδη διατροφής το οποίο συγκροτεί το Υπουργείο Ανάπτυξης με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τα Σ/Μ και τη βιομηχανία τροφίμων;

«Οποιοδήποτε μέτρο θα βοηθήσει νοικοκυριά να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες θεωρώ ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση» απάντησε στα ερωτήματά μας «ΓτΚ» ο Γιώργος Δερβίσης, διευθυντικό στέλεχος της Πατρινής Αρτοβιομηχανίας «Δερβίση ΑΒΕΕ».
Εξηγώντας όμως ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι αυτό που «θα δημιουργήσει ένα ράφι των ποιο οικονομικών ειδών, στο κάθε είδος για τα Σ/Μ».
«Μιλάμε κατά βάση για ένα ράφι με σχεδόν όλα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Θα είναι προς όφελος του καταναλωτή που ψωνίζει, έτσι κι αλλιώς, αυτά τα προϊόντα απλά δεν θα γυρνάει όλο το Σούπερ μάρκετ να τα βρει, άρα θα κάνει τα ψώνια του γρηγορότερα» συνεχίζει επισημαίνοντας ένα σοβαρό μειονέκτημα «ως προς εταιρείες τοπικές όπως η δική μας, που προσπαθούμε να παράγουμε ποιοτικά αλλά ταυτόχρονα οικονομικά προϊόντα, θα είναι η απώλεια πωλήσεων» τονίζει ο κ. Δερβίσης και συνεχίζει: «Αντίστοιχο ψωμί τοστ ιδιωτικής ετικέτας πωλείται 1 ευρώ, το δικό μας 1,1 ευρώ και του ‘leader’ του χώρου 1,5 ευρώ, η συσκευασία.

Πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αγοράσουν το ποιοτικότερο επώνυμο δικό μας προϊόν (είναι και τοπικό) γιατί η διαφορά με το ανώνυμο είναι ελάχιστη. Στο ράφι που θα δημιουργηθεί όμως ο καταναλωτής δεν θα έχει την επιλογή της σύγκρισης. Άρα το σχέδιο είναι κάπως κατευθυνόμενο».

«Η τιμή κατά την γνώμη μου μπορεί να συγκρατηθεί μόνο αν σταματήσουν να γίνονται αυξήσεις στην πρώτη ύλη (αλεύρι για εμάς αύξηση 80% από πέρυσι), ρεύμα και πετρέλαιο κίνησης που είναι τα βασικά έξοδα που καθορίζουν την τελική τιμή του προϊόντος. Εάν αυτά δεν συγκρατηθούν, δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί η τιμή του τελικού προϊόντος» καταλήγει ο κ. Δερβίσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement