Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: ΜΠΑΡΑΖ κλοπών σε σχολεία – 5 περιστατικά σε 15 ημέρες!

Published

on

Επιβεβαιώνεται πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γνώμη» για το μπαράζ των «χτυπημάτων»  σε κυλικεία σχολείων της Πάτρας. Μετά το 2ο ΕΠΑΛ και το 10ο Λύκειο, είχαμε μέσα σε μία ημέρα δύο ακόμη περιπτώσεις κλοπών και συνολικά πέντε περιπτώσεις μέσα σε 15 ημέρες. Το γεγονός αυτό ανησυχεί τη σχολική κοινότητα αλλά και τους γονείς που πλέον αισθάνονται αγωνία για το τι μέλει γενέσθαι. Τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μοιάζουν με ξέφραγο αμπέλι και υπόκεινται σε φθορές, ενώ τα σχολικά κυλικεία έχουν δει την είσπραξη και την πραμάτεια τους να εξαφανίζεται εν μια  νυκτί.

Χθες το πρωί, οι ιδιοκτήτες των κυλικείων του 18ου Γυμνασίου και του 4ουΛυκείου ήρθαν αντιμέτωποι με τις ζημιές που έκαναν άγνωστοι δράστες προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό των χώρων τους. Και στις δύο περιπτώσεις αφαιρέθηκαν λίγα χρήματα και κάποια είδη, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα κιγκλιδώματα και τα λουκέτα που υπήρχαν στις προσόψεις. Και στα δύο σχολεία έφθασαν αστυνομικοί οι οποίοι πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και διερευνούν την υπόθεση.

ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΕ 2Ο ΕΠΑΛ ΚΑΙ 10Ο ΛΥΚΕΙΟ

Να θυμίσουμε ότι στο 10 Λύκειο Πατρών , άγνωστοι εισέβαλαν σε ώρα μη λειτουργίας  του σχολείου, ίσως το Σαββατοκύριακο και έκλεψαν ένα κλιματιστικό, ενώ  μία περίεργη υπόθεση –επαναλαμβανόμενης μάλιστα – κλοπής σημειώθηκε στο 2ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Πατρών, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας , άγνωστοι δράστες, έκοψαν τα κάγκελα του παραθύρου και εισέβαλαν από εκεί στο κτήριο και στη συνέχεια από εσωτερική πόρτα, στο κυλικείο της σχολικής μονάδας, αρπάζοντας αντικείμενα μικρής αξίας, το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ και τρόφιμα. Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες  σημειώνεται κλοπή στον εν λόγω σχολείο, καθώς το Σαββατοκύριακο 8 – 9 Οκτωβρίου, είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, με κλοπή 60 ευρώ από το ταμείο.

Το ανησυχητικό σε αυτή την δεύτερη περίπτωση κλοπής είναι η αρπαγή του κλειδιού από το λουκέτο που κλειδώνει την κεντρική είσοδο του σχολείου. Κάτι που γεννά ερωτηματικά και υποψίες για τυχόν τρίτη επίσκεψη των «ποντικών» στο σχολείο, με σκοπό να αποσπάσουν αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας, ίσως με τη βοήθεια αυτοκινήτου.

Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία και σε ιδιοκτήτες κυλικείων άλλων σχολείων, οι οποίοι προσπαθούν να ενισχύσουν τις περιφράξεις, ενώ κάποιοι σκέπτονται να προχωρήσουν στην τοποθέτηση συναγερμών.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement