Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Η Παγκρήτια Τράπεζα «πάτησε» στην Πάτρα-Εγκαινίασε το κατάστημα της στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου της σε όλη την χώρα

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Με απώτερο στόχο να αποτελέσει τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, μετά από τις τέσσερις συνεταιριστικές τράπεζες, η Παγκρήτια Τράπεζα εγκαινίασε χθες το κατάστημα της στην Πάτρα.

«Το άνοιγμα της Παγκρήτιας στην Πάτρα σηματοδοτεί την προέκταση της, πέραν των στενών περιθωρίων της Κρήτης», τόνισε μιλώντας στη «Γ» ο διευθύνων σύμβουλος της Αντώνης Βαρθολομαίος, σημειώνοντας: «Έχουμε μια μεγάλη παρουσία στην Κρήτη, μια παρουσία στην Αθήνα και στη Ρόδο.

Άρα, λοιπόν, τώρα με την Πάτρα κάνουμε ένα ξεκίνημα. Πριν από την Πάτρα ανοίξαμε κατάστημα στη Χίο. Πολύ σύντομα θα είμαστε στην Καλαμάτα, στην Καβάλα. Και θα επεκταθούμε σε πόλεις, οι οποίες έχουν μεγάλη δυναμική και οικονομική άνθηση, έτσι ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς τις τοπικές οικονομίες».

Από την πλευρά του, μιλώντας μετά από την τέλεση των εγκαινίων, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας Δημήτρης Δημόπουλος επεσήμανε ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό της εντάσσεται η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, καθώς και η εξαγορά των 15 καταστημάτων της HSBC στην Αθήνα. «Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον πέμπτο πυλώνα μετά από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το κατάστημα της Παγκρήτιας λειτουργεί σε αναμορφωμένο κτίριο, επί των οδών Αγίου Ανδρέου 28 και Όθωνος – Αμαλίας 37, με πρόσοψη και στις δύο, ενώ υποστηρίζεται από επταμελή ομάδα έμπειρων τραπεζικών στελεχών, με επικεφαλής τη διευθύντρια Θεοδώρα Καρανδρίκα.
Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών.

ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΤΑ 98,7 ΕΚΑΤ.

Το άνοιγμα του καταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Πάτρα έρχεται μετά από την πετυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά 98,7 εκατομμύρια ευρώ, με την οποία αλλάζει σελίδα και αποκτά νέα δυναμική.

Κι αυτό καθώς η διοίκηση της πέτυχε την ευρεία συμμετοχή επενδυτών και το στρατηγικό ενδιαφέρον ενός νέου επιχειρηματικού πυλώνα στην Ελλάδα, από τον οποίο αντλήθηκε το σύνολο των κεφαλαίων.

Σημειώνεται δε ότι η ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου οδήγησε στην ανανέωση της μετοχικής βάσης της με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας THRIVEST HOLDING LTD, η οποία πλέον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 32,38%, ποσοστό που την αναδεικνύει ως τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο της Τράπεζας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement