Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

    Marble cake με καφέ        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 12 μερίδες)

380 γρ. βούτυρο

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 αυγά

200 γρ. αλεύρι

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

10 γρ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη

170 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο κοσκινισμένο

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα ανακατεύοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτετε τα 200 γρ. αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε. Διαλύετε τον καφέ σε μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και τον προσθέτετε στο μείγμα. Στο άλλο μισό προσθέτετε τα 170 γρ. αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Αδειάζετε τα μείγματα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 x 12 εκ. εναλλάξ, δηλαδή μία το ένα μείγμα, μία το άλλο. Ψήνετε στους 160°C για 1 ώρα και δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι. Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κακάο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement