Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Έχασε παίκτη, πήρε βαθμό! (Ολο το ρεπορτάζ, δηλώσεις, παραλειπόμενα)

Published

on

Η Παναχαϊκή απέσπασε 0-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης και πέρασε μόνη πρώτη με 8 βαθμούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ

                          ΤΑΣΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εάν δεν σκεφτόταν ο Παναγιώτης Λινάρδος να ανακόψει τον Εσπάνια στην εκπνοή του αγώνα -ως τελευταίος παίκτης- με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ίσως τώρα στην Παναχαϊκή να είχαμε «κηδεία». Αυτό έγινε, ο 31χρονος μέσος είδε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι Φίτσα κι έτσι η κοκκινόμαυρη ομάδα πήρε τον έναν βαθμό, καθώς το μεταξύ τους παιχνίδι τελείωσε με λευκή ισοπαλία.

Η Παναχαϊκή κατάφερε και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό από μια αντίπαλο που έχει στόχο -από το ξεκίνημα- την άνοδο στην μεγάλη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου κι ας έχασε το… αήττητο στην έδρα της.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ…

Η κοκκινόμαυρη ομάδα από την αρχή του παιχνιδιού προσπάθησε με τον τρόπο της να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν, μιας και το σουτ που έκανε στο 8ο λεπτό ο Κέρι από καλή θέση πέρασε άουτ από την εστία του Κότσαρη, στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και πάλι από κόρνερ του Κέρι (19ο λεπτό) θέλησε να κάνει τη «ζημιά», αλλά η προβολή του Τσακμάκη μέσα από την περιοχή δεν βρήκε δίχτυα, αλλά τον τερματοφύλακα της Ελαφράς Ταξιαρχίας Κότσαρη, που ήταν εκεί και αποσόβησε τον κίνδυνο. Όσο τα λεπτά κυλούσαν η Παναχαϊκή είχε τον έλεγχο, πίεζε τον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο γκολ δεν σημείωνε, καθώς το σουτ του Λιποράτσε (37ο λεπτό), πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Τσιάρα στο 45ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ν. Καρακλάιτς.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ…

Στην επανάληψη εκ νέου η Παναχαϊκή προσπάθησε να απειλήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης, το προσπάθησε στη μια ώρα αγώνα, ήρθε η χαμένη ευκαιρία του Λαρρέα κι από εκεί και έπειτα, οι δύο ομάδες «αποκοιμήθηκαν…». Αγωνίζονταν φοβούμενοι οι μεν τους δε και το… αντίστροφο, έβγαιναν στην κόντρα κι όταν έφταναν σε θέση βολής, δεν ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα με αποτέλεσμα τα λεπτά να κυλούν -όπως φάνηκε- υπέρ της κοκκινόμαυρης ομάδας την οποία όπως εξελισσόταν το παιχνίδι τη… «βόλευε» ακόμη και το «Χ».

Φυσικά η Παναχαϊκή θέλησε στη συνέχεια να κάνει τη… δική της αντεπίθεση με στημένες φάσεις, οι αμυντικοί του Απόλλωνα Σμύρνης είχαν βάλει «τοίχο» μπροστά τους κι έτσι η μπάλα δεν περνούσε με τίποτα ό,τι και αν έκαναν οι παίκτες της Παναχαϊκής. Έτσι έφτασε ο αγώνας στην εκπνοή κι έγινε ό,τι έγινε με τον Παναγιώτη Λινάρδο, ο οποίος με την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, χειροκροτήθηκε από τους τέσσερις και πλέον χιλιάδες φίλους της κοκκινόμαυρης ομάδας.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Λιποράσε, Λαρρέα, Τσακμάκης, Μπουρλάκης, Κωνσταντακόπουλος (72΄Λινάρδος), Τσιάρας, Στεργίδης, Κέρι (57΄Καρλίτος), Αλεξόπουλος, Ν. Καρακλάιτς (85΄Π. Καρακλάιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ι. Τάτσης): Κοτσάρης, Ντομίνκγες, Τσελεπίδης, Οντόνε, Παπαγεωργίου (80΄Ερέρα), Φατιόν, Χαλίμι (58΄Λούσινγκερ), Μωραϊτης, Μπράιαν, Σίγκνεβιτς (87΄Εσπάνια), Κοροβέσης (58΄Πατάπης).

 

 Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν τα καταφέραμε να σκοράρουμε»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για τις απουσίες στην επιθετική γραμμή και ότι η ομάδα ήταν πολύ προσεκτική στο να μην δεχτεί κάποιο γκολ καθώς ο Απόλλων έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δύσκολα θα μπορούσαν να αντιδράσουν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Απόλλωνα, μια ομάδα που δυστυχώς ούτε σήμερα δέχτηκε γκολ. Ξέραμε πολύ καλά ότι έχει πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία με παίκτες πολύ καλούς και έμπειρους γι’ αυτό και κοιτάξαμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί αν δεχτείς γκολ θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς.

Παρόλο που νομίζω ότι ο αντίπαλος δεν δικαιούται τίποτα παραπάνω από αυτό που πήρε γενικά ήμασταν καλύτεροι και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει με τον Τσακμάκη και τον Λιποράσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος πήρε μέτρα και γνωρίζαμε ότι θα είναι πολύ «σφιχτός». Απουσίαζε ο Μυτίδης που είναι τραυματίας και ο Κέρι έπαιξε με ένεση, οπότε οι πιθανότητες ήταν πιο λίγες από τον πάγκο. Επιπλέον υπήρχε και πρόβλημα τραυματισμού με τον Νιλτίνιο που απουσίαζε και θέλαμε να πάμε το παιχνίδι στο γκολ. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, δεν τον κερδίσαμε αλλά δεν το χάσαμε. Συνεχίζουμε, νομίζω ότι είμαστε πρώτοι. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός και όταν βλέπεις τον Απόλλωνα και την Καλαμάτα να είναι ευχαριστημένοι που πήραν βαθμό τα λέει όλα για εμάς. Δεν μπορώ να έχω παράπονα από τους ποδοσφαιριστές, σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι στην τελική προσπάθεια αλλά μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος είναι μια έμπειρη ομάδα».

 

 ΧΡ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Δεν κινδυνέψαμε»

 

Ο έμπειρος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής Χρήστος Θεοδωράκης μετά το τέλος της αναμέτρησης είπε ότι οι κοκκινόμαυροι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους.

Αναλυτικά: «Παίζαμε ένα παιχνίδι με μια ομάδα που πέρυσι ήταν στην Α’ Εθνική, πάρα πολύ καλή, αλλά πιστεύω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε την υπεροχή, δεν κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο παρά μόνο στην τελευταία φάση που πήραμε και την κόκκινη κάρτα. Ήμασταν καλύτεροι και πιστεύω ότι ο αντίπαλος έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να μείνει με δέκα παίκτες στο μαρκάρισμα του Φατιόν. Είμαστε καλά και κοιτάμε τη συνέχεια».

ΣΤΙΒ ΜΠΕΝΕΤ: «Πολύ ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα»

Ο χθεσινός αγώνας πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα 2 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα Σμύρνης απέκτησε μεγαλύτερη αξία -από ό,τι είχε- καθώς στο γήπεδο βρέθηκε και παρακολούθησε την αναμέτρηση ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σκοπός του είναι να γυρίσει όλα τα γήπεδα της Ελλάδος και να παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια έτσι ώστε να έχει προσωπική άποψη για τους διαιτητές.

Αναφέρθηκε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχε το γήπεδο της Αγυιάς και ότι είναι ωραίο να βλέπεις κόσμο στα γήπεδα.

Όσον αφορά στους διαιτητές της Super League 2, είπε ότι για να κάνουν το παραπάνω βήμα πρέπει να είναι κάτι το διαφορετικό διότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους «φάνε», είναι δύσκολη η κατηγορία της Super League1. Σχετικά με τους δικούς μας διαιτητές όπως είναι οι Ανδριανός, Αντωνίου, Χρονάς και Καδδάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια ενώ λίγο παραπάνω έδειξε ικανοποίηση για τον πρώτον.

Για την φάση που «φωνάζει» η Παναχαϊκή ο Μπένετ ανέφερε ότι όταν οι τάπες είναι στο κεφάλι εφαρμόζεις απλά τον κανονισμό αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι κόκκινη κάρτα του Φατιόν.

 

Τιμήθηκαν Στραβοπόδης, Ανδρούτσος

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης βράβευσε τους Βασίλη Στραβοπόδη και Κυριάκο Aνδρούτσο για την προσφορά τους στην κοκκινόμαυρη ομάδα με τους φιλάθλους να χειροκροτούν τους παλαίμαχους παίκτες.

Την τιμητική πλακέτα στον Βασίλη Στραβοπόδη παρέδωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ενώ στον Κυριάκο Ανδρούτσο ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στην φωτο διακρίνονται από αριστερά ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο επικεφαλής της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης, το τιμώμενο πρόσωπο Βασίλης Στραβοπόδης με τα δύο από τα τέσσερα εγγόνια του, Βασίλη και Μαριέλενα (απουσίαζαν τα μεγαλύτερα Ελευθερία και Μαρία), ο επίσης τιμώμενος Κυριάκος Ανδρούτσος και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

Με πανό για τη βία

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και με τη στήριξη της διοργανώτριας αρχής της Super League 2 η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανάρτησε πανό για την εξάλειψη βίας των γυναικών. Μάλιστα οι δύο ομάδες κράτησαν το πανό που έγραφε: «Όχι στη βία κατά των γυναικών» ενώ στη συνέχεια σήκωσαν όλοι τα χέρια με τον διαιτητή αλλά και τους αρχηγούς να κρατάνε πλακάτ με μηνύματα συμβολικά όπως «Σπάσε τη σιωπή».

 

Τέσσερις κοκκινόμαυροι στον Απόλλωνα

Τρεις παίκτες που αγωνίζονται στην ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης, κατά το παρελθόν έχουν φορέσει τη φανέλα της Παναχαϊκής. Ο λόγος για τους Τσελεπίδη, Φατιόν και Μωραΐτη, ενώ στον πάγκο βρισκόταν ο Πατάπης που έπαιξε στην επανάληψη. Αντίθετα από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει περάσει ο Λαρρέα, που τώρα φορά τη φανέλα της Παναχαϊκής, αντιμετωπίζοντας την πρώην ομάδα του.

 

Με παρόντα τον Γκαγκάτση

Στο γήπεδο της Αγυιάς βρέθηκε και ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο ίδιος είχε έναν εγκάρδιο χαρακτηρισμό με τον επικεφαλής Πέτρο Σταθάκη στον οποίο είπε χαριτολογώντας ότι «ήρθες Ελλάδα τόσο καιρό και δεν πήρες ένα τηλέφωνο».

 

Ή θα τιμωρηθεί ή θα την «σκαπουλάρει» ο Φίτσας

Δύο τινά υπάρχουν ή ο διαιτητής Φίτσας, που διεύθυνε τη χθεσινή αναμέτρηση Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης θα… τιμωρηθεί ή θα την… σκαπουλάρει. Ο παίκτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» Άντονι Φατιόν-πρώην παίκτης της Παναχαϊκής- σήκωσε ψηλά το πόδι χτυπώντας με τις τάπες τον Τσιάρα, κι ο ρέφερι θα μπορούσε να τον έχει αποβάλλει. Όμως ο Φίτσας του χαρίστηκε με κίτρινη κάρτα. Πάντως ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, που ήταν στο γήπεδο σημείωσε τη φάση στο δικό του μπλοκάκι και θα υπάρξουν εξελίξεις…

 

Και όμως χάρηκαν με την κόκκινη

Πολλές φορές βλέπουμε στα γήπεδα όταν αποβάλλεται ένας ποδοσφαιριστής να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες τόσο από την ομάδα όσο και από τους φιλάθλους. Λίγες όμως είναι οι φορές που βλέπεις ένα ολόκληρο γήπεδο να χειροκροτεί τον Λινάρδο που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο 90΄ της συνάντησης όταν κράτησε τον Εσπάνια έξω από την περιοχή που θα έβγαινε μόνος του απέναντι στον Θεοδωράκη.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 4η αγωνιστική

Ηρακλής – Παναθηναϊκός Β΄…..2-3

ΠΑΟΚ Β΄– Αναγέννηση Καρ……2-0

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΛ…………0-2

Ηρακλής Λάρισας – Διαγόρας….0-1

Αλμωπός Αριδ.– Μακεδονικός…0-0

Θεσπρωτός – Βέροια……………….1-1

Νίκη Βόλου – Απόλλων Πόντου…3-0

Ρεπό: Πανσερραϊκός

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

5η αγωνιστική

Αναγέννηση Καρδίτσας – Νίκη Βόλου

Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας

ΑΕΛ – Θεσπρωτός

ΝΠΣ Βέροια –Αλμωπός Αριδαίας

Μακεδονικός – Ηρακλής

Παναθηναϊκός Β – Πανσερραϊκός

Διαγόρας Ρόδου – ΠΑΟΚ Β

Ρεπό: Ηρακλής Λάρισας

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4η αγωνιστική

Ολυμπιακός Β – Ηλιούπολη………0-1

ΑΕΚ Β – ΠΑΟ Ρουφ…………………3-1

Χανιά – Καλαμάτα…………………..1-0

Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης..0-0

Ηρόδοτος – Αιγάλεω………………..0-1

ΟΦ Ιεράπετρας – Προοδευτική..(28/11)

Κηφισιά – Καλλιθέας……………(28/11-EΡΤ3)

Ρεπό: Επισκοπή

 

ΕΠΟΜΕΝΗ (27/11)

5η αγωνιστική

Καλλιθέα – ΑΕΚ Β

ΠΑΟ Ρουφ – Ηρόδοτος

Αιγάλεω –Ολυμπιακός Β

Ηλιούπολη – Παναχαϊκή

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΕ Χανιά

Καλαμάτα – ΠΑΕ Επισκοπή

Προοδευτική – ΠΑΕ Κηφισιά

Ρεπό : ΟΦ Ιεράπετρας

 

OΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

     Α       Ν         Η         Ι       ΓΚΟΛ              Β

ΠΑΟΚ Β                     4          3          1          0          6-2                  10

ΑΕΛ                             4          3          0          1          6-1                  9

Παναθηναϊκός Β      4          2          2          0          11-7                 8

Μακεδονικός             4          2          1          1          4-1                   7

Αναγέννηση Κ.           3          2          0          1         4-2                  6

Διαγόρας Ρόδου        3          2          0          1          2-2                  6

Ηρακλής                      3          1          1          1          5-4                  4

Νίκη Βόλου                 4          1          1          2          4-4                  4

Πανσερραϊκός            3          1          1          1          2-3                  4

Βέροια                         4          0          3          1          4-5                  3

Αλμωπός Αρ.              4          0          3          1          2-3                  3

Θεσπρωτός                 4          0          3          1          4-6                  3

Απόλλων Πόντου      4          1          0          3          2-6                  3

Ηρακλής Λάρισας    4          0          0          4          0-7                  0

Απόλλων Λάρισας    4          2          0          2          5-8                  -3

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

                                    Α         Ν         Ι           Η       ΓΚ                Β

Παναχαϊκή                 4          2          2          0          4-2                  8

Καλαμάτα                   4          2          1          1          4-1                    7

Ηλιούπολη                  4          2          1          1          4-2                   7

Απόλλων Σμύρνης    3          2          1          0          2-0                   7

ΟΦ Ιεράπετρας         3          2          0          1          7-2                   6

Κηφισιά                     2          2          0          0          4-0                   6

ΠΑΕ Χανιά                3          2          0          1          4-2                   6

Καλλιθέα                   2           2          0          0          3-1                  6

ΑΕΚ Β                         4          1          2          1          4-3                   5

ΑΟ Αιγάλεω              4          1          1          2          2-5                    4

Προοδευτική            2          1          0          1          1-1                     3

ΑΟ Επισκοπής          3          0          1          2          2-5                   1

Ολυμπιακός Β           3          0          1          2          1-4                   1

ΠΑΟ Ρουφ                 3          0          0          3          1-8                  0

Ηρόδοτος                   4          0          0          4          0-7                 -9

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement