Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιδειξίας στο Πανεπιστήμιο;-Καταγγελία φοιτήτριας του Βιολογικού Τμήματος, διερευνάται το περιστατικό ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα προστασίας

Τι δηλώνουν στην «Γ» ο Πρύτανης Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και ο Προέδρος του Τμήματος Βιολογίας Στέφανος Νταϊλιάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Την άμεση κινητοποίηση του Προέδρου του Τμήματος Βιολογίας Στέφανου Νταϊλιάνη και του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα, έθεσε η μεταφορά περιστατικού που κατατρομοκράτησε φοιτήτρια του συγκεκριμένου Τμήματος, την περασμένη Παρασκευή 25/11 την ώρα που προσερχόταν στο μάθημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δηλώσεις στην «Γ» του Προέδρου του Τμήματος, κ. Νταϊλιάνη, διδάσκων τον ενημέρωσε αμέσως για το περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο όπως ανέφερε η φοιτήτρια στον καθηγητή της, την ακολουθούσε ένας περίεργος τύπος μάλλον επιδειξίας του οποίου τα χαρακτηριστικά λόγω του σκοταδιού και της απόστασης δεν μπορούσε να διακρίνει και να περιγράψει και τρέχοντας προσέτρεξε στο Τμήμα όπου και ανέφερε το συμβάν.

Σ. Νταϊλιάνης: «Κοινοποίησα σύσταση μη κυκλοφορίας μετά τη δύση του ηλίου»
Στο πλαίσιο αυτό η «Γ» ρώτησε τον Πρόεδρο του Βιολογικού τι ακριβώς συνέβη, αν η φοιτήτρια προέβη σε καταγγελία και ποια μέτρα έχουν ληφθεί « Ενημερώθηκα από τον διδάσκοντα ότι η φοιτήτρια μπήκε έντρομη στο Τμήμα γιατί ακολουθείτο από ένα άτομο με περίεργη συμπεριφορά – μάλλον επρόκειτο για επιδειξία-αλλά δεν προέβη σε επίσημη καταγγελία. Απευθύνθηκα στην προϊσταμένη της φύλαξης την κ. Τσιλίρη η οποία μου είπε ότι έχει παρατηρήσει κάποια περίεργη κίνηση. Άμεσα αυξήθηκαν οι περιπολίες και ανάρτησα κοινοποίηση στο Τμήμα, επειδή βρίσκεται μακριά από την στάση του λεωφορείου και δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, προς αποφυγή περιστατικών επίθεσης αδέσποτων -προσωπικά πριν λίγες μέρες δέχτηκα επίθεση- αλλά κυρίως λόγω του αναφερόμενου περιστατικού μετά την δύση του ηλίου να περιορίζονται οι μετακινήσεις».

Χ. Μπούρας: Μέτρα φωτισμού, αύξηση περιπολιών, επιτήρηση της αστυνομίας»
Με κριτήριο ότι η ασφάλεια της Πανεπιστημιούπολης άπτεται στην δικαιοδοσία του Πρυτάνεως η «Γ» απευθύνθηκε στον Πρύτανη Καθηγητή Χρήστο Μπούρα με ερώτημα αν γνωρίζει το γεγονός και ποια τα μέτρα προστασίας «Πληροφορήθηκα το γεγονός, ότι η εν λόγω φοιτήτρια ενημέρωσε τον διδάσκοντα αλλά δεν έχει προβεί σε καταγγελία, και στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσα την αστυνομία η οποία προβαίνει σε διακριτική επιτήρηση του χώρου υπάρχει πλήρης φωτισμός και βεβαίως αυξημένες περιπολίες των φυλάκων της ενδοπανεπιστημιακής φύλαξης»

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Γαμο-γλέντι» και ξεφάντωμα-Εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζει το Χορευτικό τμήμα του Δήμου σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γάμος της «Βασίλισσας του Καρνάβαλου» από συλλόγους και οι «Γκιντίκι» σε ανεπανάληπτο παραδοσιακό «γαμο-γλέντι» προμηνύουν ένα δυνατό ξεφάντωμα την πρώτη Τσικνοπέμπτη μετά την πανδημία.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από δέκα σύλλογοι (και οι συμμετοχές συνεχώς αυξάνονται) προετοιμάζονται πυρετωδώς να πλημμυρίσουν την Γερμανού την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Σε μια πρόταση του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας ετοιμάζεται ο Γάμος της «Βασίλισσας του Καρνάβαλου» (παρωδία) όπου οι μνηστήρες – γαμπροί που θα προτείνουν οι σύλλογοι θα προσπαθήσουν να της κλέψουν την καρδιά της με τα δώρα τους, τους χορούς τους, και τα έξυπνα ευφάνταστα αποκριάτικα κόλπα τους.

Τα πάντα θα εξελιχθούν στην Άνω Πόλη που θα ζωντανέψουν αποκριάτικες στιγμές από παλιότερα χρόνια όταν στο Πατρινό Καρναβάλι οι μπούλες και οι κομψευόμενοι είχαν κυρίαρχο ρόλο, έτρεχαν από σπίτι σε σπίτι μασκαρεμένοι με ότι έβρισκαν γεμάτοι κέφι ζωντάνια, αυθορμητισμό χαρίζοντας ζεστασιά, μεράκι αισιοδοξία σ΄ αυτούς και σε όσους επισκέπτονταν.

Με τους γαμπρούς μπροστάρηδες στολισμένους και φορτωμένους με δώρα και καλούδια για την νύφη και για όλους, οι σύλλογοι από κάθε γωνιά της Πάτρας (και όχι μόνο) θα παρουσιάσουν το δικό τους δρώμενο ο καθένας ξεκινώντας από τα Ταμπάχανα με ενδιάμεσες στάσεις στη Γερμανού για να φτάσουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου που θα τους περιμένει η νύφη για ξεδιπλώσουν τον έρωτά τους. (Το
πως θα τον εκφράσουν είναι ζητούμενο).

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας τούς έχει όμως μια ιδιαίτερη έκπληξη που τους περιμένει στην πλατεία Γεωργίου Α΄ για το «γαμο-γλέντι» – παραδοσιαποκριάτικο ξεφάντωμα. Γι’ αυτό όλοι μαζί θα κατηφορίσουν από τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου στην πλατεία Γεωργίου Α΄ που θα τους περιμένουν κεράσματα και γλέντι με τους «Γκιντίκι», ένα ανατρεπτικό παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που υπόσχεται γλέντι μέχρι το πρωί. Άνω και Κάτω Πόλη επί αποκριάτικου ποδός!

Οι συμμετοχές για τους συλλόγους είναι ακόμα ανοιχτές.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα στην ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΝΕΟ Πατρών Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συμφωνα με πληροφορίες του Gnomip από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία η οποία διενεργεί έρευνα για τα ακριβή αιτία του ατυχήματος καθώς και σταθμός του ΕΚΑΒ

Νεοτερα σε λίγο

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρών-Πύργου: Έτοιμες οι μελέτες για κόμβο Πείρου, σύνδεση με αεροδρόμιο και Αλισσούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχείς είναι οι επαφές του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΑΒΑΞ που είναι εγκατεστημένη στο εργοτάξιο της Πατρών-Πύργου καθώς και με τους εκπροσώπους της μελετητικής εταιρείας που εργάζεται επί των προτάσεων του Δήμου για τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του έργου.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Η συνάντηση στα γραφεία της ΑΒΑΞ στα Καμίνια Πατρών

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΒΑΞ στα Καμίνια. Στη συνάντηση αυτή οι μελετητές παρουσίασαν τις προτάσεις τους που περιλαμβάνουν τα εξής:

– Υπόγεια διάβαση του κλειστού αυτοκινητόδρομου στο ύψος της Ταραντέλας. Η διάβαση θα εξυπηρετεί οχήματα μέχρι του ύψους των 3 μέτρων, αφού για μεγαλύτερα οχήματα οι τεχνικές δυσκολίες θα ήταν ανυπέρβλητες.

 Εναέρια γέφυρα στη διάβαση Μούγιου με τις εισόδους και τις εξόδους σε αυτήν να διέρχονται περιφερειακά από το οικόπεδο της Ενωσης Συνεταιρισμών που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

 Κυκλικός κόμβος στη συμβολή του αυτοκινητόδρομου με τον Πείρο που θα εξυπηρετεί την είσοδο-έξοδο της Κάτω Αχαΐας αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων.

 Σύνδεση αεροδρομίου Αράξου με τον αυτοκινητόδρομο.

 Κατασκευή πλευρικής συνδετήριας οδού πλάτους 7 μέτρων, στο ύψος των Αλισσών.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Οι μελέτες στα επίμαχα σημεία, με κόμβο, μέχρι και κυκλική διάβαση

Οι προτάσεις αυτές θα κατατεθούν στο υπουργείο Υποδομών από όπου και αναμένεται η οριστική τους έγκριση.

«Οι παρεμβάσεις μας για τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη της Πατρών-Πύργου είναι αδιάκοπες και πηγαίνουν βήμα-βήμα. Πετύχαμε ήδη τη σύνταξη μελετών στα επίμαχα σημεία και συνεχίζουμε» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η προσπάθειά μας τώρα στρέφεται στο υπουργείο Υποδομών για τις τελικές εγκρίσεις. Ελπίζω ότι θα είμαστε σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε στους ενδιαφερόμενους συνδημότες τις τελικές αποφάσεις», κατέληξε ο δήμαρχος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα