Connect with us

Μπάσκετ

Ο Απόλλων ηττήθηκε 65-96 από τον Παναθηναϊκό στην Περιβόλα

Published

on

Από τη στιγμή που μπροστά του ο Απόλλων είχε ως αντίπαλο τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό οι ελπίδες του για νίκη ήταν από ελάχιστες έως καθόλου. Επικράτησε το δεύτερο με τους πράσινους να νικούν με 65-96 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Από την πλευρά της η μελανολευκη ομάδα κέρδισε μόνο εμπειρία από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση η όποια και θα τη βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Απόλλωνα, καθώς από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στη γηπεδούχο ομάδα, καθώς πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή με τους πράσινους να προηγούνται στο 7ο λεπτό με 7-2, η συνέχεια ήταν καλύτερη για τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Απόλλων δεν μπορούσε να ακολουθήσει με το σκορ να διευρύνεται, καθώς στο 5ο λεπτό είχε γίνει 7-13, τρία λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα η διαφορά είχε φτάσει στους 15 υπέρ του τριφυλλιού (7-22) για να τελειώσει τελικά με 26-12 υπέρ του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό είναι ότι από πλευράς Απόλλωνα ο Καλχουν είχε σημειώσει οκτώ πόντους, ενώ από τους πράσινους δέκα είχε πετύχει ο Πονίτκα.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΣΙΝΗ

Στην συνέχεια και στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι ο Παναθηναϊκός είχε την υπέροχη, συνέχισε να “βομβαρδίζει” με καλάθια την άμυνα του Απόλλωνα, με τη διαφορά στο 13ο λεπτό να μεγαλώνει κατά 13 πόντους (15-28), ενάμιση λεπτό πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εκ νεου μπροστά και αυτό τελείωσε με 26-45.

ΑΠΛΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΣΚΟΡ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Απόλλων προσπάθησε όσο μπορούσε απέναντι στον Παναθηναϊκό να… κυνηγήσει το σκορ και το πέτυχε, καθώς την ώρα που οι πράσινοι σημείωναν πόντο οι γηπεδούχοι ανταπέδιδαν με το σκορ στο 22ο λεπτό να γίνεται 28-52, ενώ τρία λεπτά αργότερα (25ο, 31-56) και έκλεισε υπέρ των πράσινων με 50-71.

ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Απόλλων προσπάθησε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό μακριά από την άμυνά του, αλλά δεν το κατάφερνε, καθώς οι παίκτες του Ραντονιτς δεν ήθελαν να “χαλάσουν” την όλη εικόνα που είχαν δημιουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Έτσι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, το σκορ κυμάνθηκε στους είκοσι και στους δεκαοκτώ (στο 32ο 55-73, στο 37ο 65-83), πόντους αντίστοιχα, ωστόσο η μελανόλευκη άμυνα δεν.μπόρεσε να αντισταθεί στις “ορέξεις” των παικτών του τριφυλλιού στα τελευταία λεπτά η λήξη βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό με 65-96.

Οι διαιτητές: Πιτσίλκας, Αναστόπουλος, Ζακεστίδης. Τα δεκάλεπτα: 12-26, 26-45, 50-71, 65-96.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βετούλας): Γκρίφιν 11 (3), Βησσαρίου , Σιλά 13, Καράμπελας 10 (2), Ντέιβις 5, Μπόγρης 4, Χέινς-Τζόουνς , Κογιόνης, Μαστρογιαννόπουλος 3, Καλζούν 19 (5).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Γουόλτερς 4 , Λι 12 (2), Παπαγιάννης 13 (1), Γουίλιαμς 14, Γ. Καλαϊτζάκης 7, Μπέικον 6, Πονίτκα 15 (3), Μαντζούκας 2, Γκουντάιτις 12, Χουγκάζ 1, Π. Καλαϊτζάκης 7.

Ροή ειδήσεων

Advertisement