Connect with us

Μαγειρική

Το χειροποίητο βουτυρένιο φύλλο σαν σφολιάτα

Published

on

10′ προετοιμασία
30′ αναμονή
Σύνολο: 40′

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί Νο 38-40.

-700 γρ. αλεύρι άσπρο

-1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι

-1 κουτ. γλυκού λάδι

-150-200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο

Διαδικασία

1. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι σε μια λεκάνη και αρχίζουμε να ρίχνουμε χλιαρό νερό και να ζυμώνουμε.

2. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία, ομοιογενής και όχι υπερβολικά σκληρή.

3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα να σταθεί για 20-30 λεπτά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement