Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βροχή» κλήσεων για την μαϊμού – αστυνομικό-Στο… στόχαστρο κυκλώματος απατεώνων η Πάτρα το τελευταίο διάστημα

Published

on

«Πονοκέφαλος» αποτελεί για την τοπική Αστυνομία το μπαράζ των τηλεφωνικών κλήσεων από σπείρα απατεώνων που με το πρόσχημα των μαϊμού – τροχαίων προσπαθεί να αρπάξει τις οικονομίες ανυποψίαστων πολτών.

Χθες το μεσημέρι, τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Πατρών, “έσπασαν” από πολίτες που κατήγγειλαν ότι γυναίκα υποδυόμενη την αστυνομικό με πρόσχημα την εμπλοκή συγγενικού προσώπου σε τροχαία ζητά χρήματα για να μην… βρεθεί στης φυλακής τα σίδερα!

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ηλικιωμένης από το Μιντιλόγλι που την «πάτησε» για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Ωστόσο, φαίνεται ότι η “μαϊμού” γυναίκα αστυνομικός που τηλεφωνεί σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και για να μην πάει φυλακή θα πρέπει να δοθούν χρήματα, συνεχίζει απτόητη τη δράση της στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα που της συστήθηκε ως αστυνομικός λέγοντας της πως συγγενικό της πρόσωπο (ο εγγονός της) είχε προκαλέσει τροχαίο.

«Εάν δεν δώσει το ποσό των 10.000 ευρώ κινδυνεύει να πάει στη φυλακή», της είπε η δήθεν αστυνομικός και η ηλικιωμένη γυναίκα πανικοβλήθηκε και δίχως δεύτερη σκέψη δέχθηκε να δώσει χρήματα. Αν και είπε πως δεν έχει το ποσό που της ζήτησε, δέχθηκε όμως να δώσει τις οικονομίες της, ποσό των 2.700 ευρώ τα οποία θα άφηνε κάτω από κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι της!

Η ηλικιωμένη έκανε ό,τι της είπαν, άφησε τα χρήματα στον κάδο και οι απατεώνες λίγη ώρα αργότερα… έτριβαν τα χέρια τους!
Λίγη ώρα αργότερα, όταν η ίδια τηλεφώνησε στο συγγενή της διαπίστωσε πως έπεσε θύμα εξαπάτησης για μια ακόμη φορά.

Εξάλλου, όπως γράψαμε και χθες σε άλλη περίπτωση άγνωστος προσποιήθηκε τον πελάτη και ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό επιχείρησης για να καταθέσει χρήματα που χρωστούσε. Πήρε τους κωδικούς και κατάφερε να αρπάξει 9.500 ευρώ!

Η Αστυνομία εφιστά μεγάλη προσοχή στους πολίτες και ιδίως στα άτομα της τρίτης ηλικίας διότι φαίνεται πως πίσω από το μπαράζ των τηλεφωνημάτων – παγίδα βρίσκεται κύκλωμα που έχει στοχοποιήσει την περιοχή μας.
«Μην πείθεστε και μην δίνεται χρήματα και στοιχεία τους προσωπικούς σας κωδικούς», επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement