Connect with us

Μαγειρική

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ρόδι       

Published

on

 

 

Υλικά (Για ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.)

250 γρ. βούτυρο φρέσκο

440 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

150 ml γάλα

1 σφηνάκι ουίσκι ή μπράντι

100 ml ανθόνερο

500 γρ. φαρίνα

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα μακρόστενα

αχνή ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε τη φαρίνα τμηματικά και ρίχνετε εναλλάξ το γάλα, το μπράντι και το ανθόνερο. Ανακατεύετε με τα αμύγδαλα. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο γλυκό προσεκτικά, με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω για να μη «σπάσει» η μαρέγκα. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά και το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές, το ρίχνετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί διαμέτρου 30εκ. Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη. Για να δοκιμάσετε αν ψήθηκε, βυθίζετε στο γλυκό τη λάμα ενός μαχαιριού -αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Βγάζετε τη βασιλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Βάζετε από την κάτω πλευρά το νόμισμα. Όταν κρυώσει εντελώς, την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και στολίζετε την επιφάνεια με σπόρους ροδιού

Ροή ειδήσεων

Advertisement