Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρινή γιατρός στην «παγίδα» απατεώνα-Πώς αντί να κερδίσει χρήματα έχασε από τον λογαριασμό της 20.000 ευρώ μέσω επένδυσης σε κρυπτονομίσματα bitcoin

Τα χρήματά της βρέθηκαν σε τράπεζα του Λουξεμβούργου

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Θύμα απατεώνων έπεσε πασίγνωστη γιατρός της Πάτρας, οι οποίοι αφαίρεσαν από τον τραπεζικό της λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ περίπου, την ώρα που περίμενε να της κατατεθούν κέρδη!

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες η γιατρός επένδυσε τον περασμένο Ιούνιο το ποσό των 250 ευρώ μέσω ιστοσελίδας εταιρείας με κρυπτονομίσματα bitcoin.
Μετά από μικρό χρονικό διάστημα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος την έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Στην πορεία παρακολουθούσε την επένδυσή της να καταγράφει κέρδη και να συγκεντρώνει το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ.
Όταν αποφάσισε να πάρει τα κέρδη και να σταματήσει την επένδυση επικοινώνησε με την εταιρεία και ζήτησε τα χρήματά της.
Άγνωστος επικοινώνησε μαζί της, της ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό για να γίνει η κατάθεση των χρημάτων και τελικά αντί να εισπράξει τα κέρδη έχασε μέρος από τις καταθέσεις της, ποσό πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που της οφειλόταν.
Η απάτη καταγγέλθηκε χθες το πρωί στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι διενεργούν προανάκριση για τον εντοπισμό των διαχειριστών της ιστοσελίδας.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την «διαδρομή» των χρημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε τράπεζα του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εταιρεία εδρεύει σε ξένη χώρα και αναζητούνται στοιχεία για την δράση της από τις διωκτικές αρχές. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή μας υπάρχουν περιστατικά με θύματα ανυποψίαστους πολίτες που επενδύουν στα κρυπτονοσμίσματα.
«ΌΠΛΟ» Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ
Η αλματώδης άνοδος της αξίας των κρυπτονομισμάτων υπόσχεται μεγάλα κέρδη για τους επενδυτές και πολλοί προσβλέπουν στην εξόρυξη εικονικού χρήματος.
Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται για τα κρυπτονομίσματα, είναι πολύ πιθανό να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πέσουν θύματα απάτης.
Το καλύτερο “όπλο” για την καταπολέμηση της απάτης είναι η καχυποψία. Για να αποφύγετε να πέσετε θύμα εξαπάτησης:
• Ποτέ μη δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κάποιον που έρχεται σε επαφή μαζί σας απροειδοποίητα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κειμένου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. Μπορεί ακόμη και να φαίνεται ότι ο αποστολέας είναι κάποιος φίλος σας, αλλά στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι ένας χάκερ που έχει παραβιάσει το email ή τον κοινωνικό του λογαριασμό. Επικοινωνήστε ξεχωριστά με τον καθένα με κάποιον άλλο τρόπο επιοινωνίας.
• Εάν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι. Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε επενδυτικά σχήματα με μεγάλη δόση δυσπιστίας.
• Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για κάθε λογαριασμό κρυπτονομισμάτων που έχετε.
• Απορρίψτε κάθε επενδυτική «ευκαιρία» που απαιτεί προκαταβολή.
• Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ανεπίσημα καταστήματα εφαρμογών.
• Εγκαταστήστε λογισμικό anti-malware από αξιόπιστο πάροχο στον υπολογιστή και τις κινητές συσκευές σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement