Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κ. Σολωμού: «Δεσμεύομαι για ουσιαστικό έργο στην Αχαΐα»- Υποψήφια βουλευτής η καθηγήτρια Ιατρικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, η καθηγήτρια Ιατρικής και αν. Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Κατερίνα Γρ. Σολωμού, δήλωσε:

 

Φίλες και φίλοι, 

Ανακοινώνω επισήμως την υποψηφιότητα μου ως βουλευτής Αχαΐας  στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

Μετά από πολυετή ενασχόληση με την Ιατρική, δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να πορεύομαι στην πολιτική με τον ίδιο ζήλο και την υπευθυνότητα που ασκώ την Ιατρική, ως λειτούργημα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Έχοντας γνώση των προβλημάτων, τα οποία καταγράφω μαζί με τους συνεργάτες μου, στις συναντήσεις με τους πολίτες και εκπροσώπους φορέων του νομού, διεκδικούμε λύσεις. Με συγκεκριμένη ατζέντα αναπτυξιακής προοπτικής έχουμε ετοιμάσει προτάσεις για την Αχαΐα, η οποία έχει σαφείς υστερήσεις από την αδιαφορία των τελευταίων κυβερνήσεων.

 

  • Η σύνδεση του Τρένου με το λιμάνι της Πάτρας, η ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου εντός χρονοδιαγραμμάτων, η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η ανάπλαση της πόλης και του παλιού λιμανιού της, μαζί με την  προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων, αποτελούν προτεραιότητές μου.
  • Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας, με εκσυγχρονισμό όλων των δομών  του, η περεταίρω σύνδεση του Πανεπιστημίου μας με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, όπως και η ενίσχυση των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μου.
  • Η  άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, η ύδρευση της ενότητας Λαρισσού από το φράγμα του Πείρου, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, η αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Αχαΐας, με προμετωπίδα το Χιονοδρομικό κέντρο, όπως και της ακτογραμμής της Αιγιαλείας, έχουν για μένα βαρύνουσα σημασία.
  • Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κλάδος απαιτούν άμεσες ριζικές παρεμβάσεις και γενναίες πρωτοβουλίες. Επιπλέον στήριξη χρήζουν και τα σώματα ασφαλείας, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο  σε  οχήματα και άλλα υλικοτεχνικά μέσα. Δίνω τέλος έμφαση στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νομού, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Ευχαριστώ τον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη. Δεσμεύομαι για έναν συντεταγμένο, ειλικρινή και ουσιαστικό αγώνα για το συμφέρον του τόπου μου. Δεσμεύομαι στην κοινή προσπάθεια με τους συνυποψήφιους μου για ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα.

 

 Κατερίνα Γρ. Σολωμού

Καθηγήτρια Ιατρικής

Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας 

αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα