Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ταξίδι

Ένα ελληνικό νησί στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Kάρπαθος είναι ανάμεσα στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα Time Out, της οποίας τη λίστα αναμεταδίδει και η Daily Mail.

Ως «υποτιμημένος» προορισμός ορίζεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αυτός που οι ταξιδιώτες συχνά παραβλέπουν, που δεν εμφανίζεται συχνά σε ταξιδιωτικές λίστες, που δεν έχει τόσο τουρισμό. Πρόκειται για «κρυμμένα διαμάντια» που αποτελούν ήσυχες εναλλακτικές στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Για την Κάρπαθο, λοιπόν, το Time Out αναφέρει ότι οι γνώστες Έλληνες την προτιμούν σε σχέση με την πολυκοσμία της Σαντορίνης και της Μυκόνου. «Θα ξεκουραστείτε σε μια σειρά από σχεδόν έρημες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, τις οποίες επισκέπτονται οι μεσογειακές φώκιες μοναχοί», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Ειδική μνεία γίνεται στην Όλυμπο, το «ορεινό χωριό που μοιάζει να έχει παγώσει στον χρόνο», με τις παραδοσιακές φορεσιές του, τα γαϊδουράκια και τις ταβέρνες του.

Σε συναντήσεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού, ITB 2023, διαπιστώνεται το έντονο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους, bloggers και άλλους ειδικούς σχετικά με ανεξερεύνητους προορισμούς, όπως είναι η Κάρπαθος, με αυθεντικές εμπειρίες χωρίς ορδές μαζικών τουριστών. «Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το νησί μας συγκαταλέχθηκε πρόσφατα ανάμεσα στους 25 προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, στην ετήσια καθιερωμένη λίστα του National Geographic», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

Ολόκληρη η λίστα με τους «υποτιμημένους» προορισμούς:

  1. Μογγολία
  2. Λίμνη Μπακαλάρ, Μεξικό
  3. Κουένκα, Ισημερινός
  4. Σρεμπρένιτσα, Βοσνία και Εζεργοβίνη
  5. Κάμπο Ρόχο, Πουέρτο Ρίκο
  6. Γκίπσλαντ, Αυστραλία
  7. Πλίμουθ, Βρετανία
  8. Μπέρλινγκτον, Βερμόντ
  9. Τούρκου, Φινλανδία
  10. Κάρπαθος, Ελλάδα
  11. Λομπόκ, Ινδονησία
  12. Σάο Τόμε και Πρίνσιπε
  13. Μπρέι, Ιρλανδία
  14. Ανατολικά Χάιλαντς, Ζιμπάμπουε


Ροή ειδήσεων

Advertisement